gyermekvédelem

2018.09.25. 17:03

Sokan nem tudják, mégis jelen van a szexuális abúzus

Szexuális abúzus címmel tartottak szakmaközi megbeszélést kedden békéscsabai polgármesteri hivatal dísztermében.

V. E.

A rendezvényt a Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ hívta életre a jelzőrendszeri tagok – többek között a védőnői szolgálat, gyermek háziorvosok, a családsegítő tagjai, pedagógusok és a rendőrség munkatársai – részére.

Fotók: Imre György

Az eseményen a gyermekek elleni szexuális erőszak (abúzus) jelenlétéről, jellemzőiről, észrevételéről, jelzéséről, nyomozásáról és utóhatásairól beszéltek a meghívott előadók. A programon elsőként Varga Éva, a békéscsabai családsegítő intézmény vezetője köszöntötte a megjelenteket, majd Szabóné dr. Kállai Klára klinikai szakpszichológus tartott előadást Honnan tudhatom? A szexuális abúzus felismerésének lehetőségei címmel. A szakpszichológust követően Hankó Katalint, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt fővizsgálóját hallgathatták meg az érdeklődők a szexuális abúzusról, amelyet a rendőrség szemszögéből tárt fel.

A szakmaközi megbeszélés harmadik előadója Szilágyi Ilona, A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt fő előadója volt, aki a bűnmegelőzési feladatokról beszélt. Végül Szexuális abúzus az igazságügyi pszichológus szakértői vizsgálatok tükrében címmel tartott prezentációt Vas Gabriella Klára igazságügyi szakértő, klinikai szakpszichológus, a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ Békéscsabai Intézetének munkatársa.

Az előadásokat követően a jelenlévők számára lehetőséget biztosítottak a felmerült kérdések feltevésére és megbeszélésére ezzel segítve a későbbi lehetséges közös munka gördülékenyebbé tételét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában