Survivor

2018.09.21. 06:50

Harc a túlélésért – csabai óvó bácsi is megküzd a természettel

Szeptember 24-én kezdődik a Survivor, azaz a harc a túlélésért és a 20 millió forintos nyereményért. Lenyűgöző helyszínen, idillikusnak tűnő környezetben kell a szigetlakóknak nemcsak az éhséggel, a kegyetlen időjárási viszonyokkal és a veszélyeket rejtő környezettel megbirkózniuk, hanem saját magukkal és játékostársaikkal is. Az RTL Klub túlélő showjában idén egy 35 éves békéscsabai fiatalemberért, Botyánszki Bencéért is izgulhatunk.

Horváth Dóra

Fotó: RTL Klub/ Rácz Tamás

– Mi volt a fő motivációja, miért vágott bele a versenybe?

– Egy álom volt, hogy kipróbálhassam magam. Az első szériát nem követtem nyomon, de felkeltette az érdeklődésem. Amikor aztán tavaly visszatért a képernyőre a műsor és láttam a csapat szenvedéseit illetve a sikereit, megfogalmazódott bennem, hogy nekem kell ez az érzés, úgyhogy idén jelentkeztem a versenybe.

– Ezek szerint folyamatosan keresi a kihívásokat?

– Magamat keresem, és a saját határaimat, talán inkább így fogalmaznék.

– Első ránézésre az ellentétek embere: kemény külső, lágy belső, hiszen egy óvó bácsi nem is lehet másmilyen. Hogyan jellemezné önmagát?

– Igen, ez a kettősség abszolút jellemző rám. Azt gondolom, hogy ezzel talán be tudom bizonyítani az embereknek, hogy ne arról ítéljék meg a másikat, hogy az hogyan néz ki, illetve hogyan öltözködik, hanem hogy fontosabb, ki is ő valójában.

Fotó: RTL Klub/ Rácz Tamás

– A Survivor nem egy nyaralós játék, számos kihívással és nehézséggel kell szembenézni a versenyzőknek...

– Igen, valóban. Kicsit tartok is attól, hogy túl közel kerülök a természethez. Együtt kell majd élnünk az állatokkal és ki leszünk szolgáltatva a környezetünknek. A rágcsálóktól eléggé tartok, pedig ezen a helyen elég nagy eséllyel fogok találkozni velük, de jöhet akár egy vihar, vagy egy több napon át tartó eső is.

– Hogyan lehet felkészülni egy ilyen megmérettetésre, lehet-e egyáltalán?

– Én azt gondolom fizikálisan felkészült vagyok, ezzel nem lehet gond, hacsak nem sérülök meg, amire az előző évadban volt is példa. A mentális része már egy sokkal érdekesebb kérdés, hiszen hogyan is készülhetnék egy olyan dologra, ami teljesen ismeretlen számomra? Nem tudom mire számítsak és ez a bizonytalanság adja a legnagyobb lelki terhet. Nem tudom mi vár rám, ahogyan azt sem, erre az ismeretlenre hogyan lehetne felkészülni.

– A Survivor egy összetett játék, követni fog valamiféle taktikát?

– Valóban így van. Aki figyelemmel kísérte az előző évadot, az nagyon jól láthatta, hogy milyen komoly csaták állnak és milyen bonyolult szervezés folyik egy törzsi tanács mögött. A játék összetettsége miatt egy időben kell csapatban és egyénben is gondolkodni. Nem titok, az én taktikám az lesz, hogy úgy próbálok előre jutni, illetve magam előtérbe helyezni, hogy az ne mások rovására történjen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában