Békéscsaba

2018.08.27. 10:18

Sajtótájékoztatón értékelték a csütörtöki rendkívüli közgyűlést

A két balatonszárszói üdülő közül nem a Közgé-nyaraló, hanem a gyermeküdülő értékesítését támogatta a Fidesz-frakció, hiszen a Közgé-nyaralót a felújítása esetén hatékonyabban lehetne hasznosítani – hangzott el azon a hétfői sajtótájékoztatón, amelyen a Fidesz-frakció értékelte a város csütörtöki, rendkívüli közgyűlését.

Licska Balázs

Hanó Miklós és Kiss Tibor alpolgármesterek kiemelték: a város nem éli fel a vagyonát. Az esetleges eladásból származó pénzt ugyanis fejlesztésekre költi az önkormányzat, azok révén Békéscsaba élhetőbbé, barátságosabbá válik. Paláncz György – aki a Közgé igazgatója is – elmondta: a Közgé-üdülő építésében, fenntartásában egykor közgés diákok vettek részt.

A városgazdálkodási kft. 10 millió forint hitelt vesz fel. Uhljár Erik ügyvezető hangsúlyozta: szó nincs arról, hogy ezzel eladósítanák a várost. Év végéig visszafizetik a kölcsönt, amire azért van szükség, mert a bevételek egyenletesen folynak be a céghez, a kiadások viszont most járnak csúcsra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában