segítség

2018.08.16. 16:14

Jelnyelven segítik a hallássérülteket a hivatalokban

A megye négy járási hivatalában, valamint a Békés Megyei Kormányhivatalban is jelnyelvi képzettséggel rendelkező szakember segíti az ügyintézést.

P. G.

Egy képzésnek köszönhetően immáron a Békéscsabai, a Gyulai, a Gyomaendrődi, illetve az Orosházi Járási Hivatalban, de a Békés Megyei Kormányhivatalban is – szükség esetén – jelnyelvi képzettséggel rendelkező szakember segítheti a fogyatékkal élő, hallássérült embertársaink ügyintézését – tájékoztatott " target="_blank" rel="nofollow noopener">Facebook-oldalán a Békés Megyei Kormányhivatal. Mint a beszámolóból megtudtuk, az említett munkatársak közül négyen a járási hivataloknál dolgoznak, akik emellett az ügyfelek által leginkább látogatott kormányablakokban teljesítenek szolgálatot.

Fotó: Békés Megyei Kormányhivatal

A ƒƒ„Hatósági eljárások és hatósági jogalkalmazási gyakorlat felülvizsgálata és egyszerűsítése” elnevezéssel megvalósult, jelnyelv A1-A2 szintű képzettséget biztosító tanfolyamot a Dél-Alföldön a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal koordinálásával, a fővárosi Hallatlan Közhasznú Nonprofit Alapítvány bonyolította le. A képzést a Közigazgatás- és Közszolgáltatás-fejlesztés Operatív Program és a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program forrásaiból finanszírozták.

– Becsülendőnek tartom és csodálom a szociális érzékenységüket, sérült embertársaink iránt tanúsított empátiájukat és a kormányhivatal nevében köszönetemet, valamint őszinte nagyrabecsülésemet szeretném kifejezni önöknek – hangsúlyozta a tanúsítványok átadását megelőzően dr. Rákóczi Attila, a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója, aki – stílszerűen – jelnyelven üdvözölte a képzést sikeresen abszolválókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában