rendezvény

2018.08.05. 06:50

Boszorkányok babonázták meg a szeghalmiakat

Boszorkányok foglalták el pénteken és szombaton a szeghalmi Szabadság teret, ekkor és ott rendezték meg ugyanis a Boszorkányfesztivált. Arra a legendára alapoztak, hogy közel háromszáz éve, 1724-ben Szeghalmon égették el az utolsó sárréti boszorkányt – valószínűleg azonban a gyulai várnál végeztek Koós Andrásné Török Máriával.

Licska Balázs

Macsári József, Szeghalom polgármestere elmondta, hogy rengeteg programmal készültek, kicsiknek és nagyoknak egyaránt: előbbieknek játszóházzal – ahol többek között mini boszorkányokat lehetett készíteni –, ingyenes ugrálóvárral, óriáscsúszdával, kisvonattal, utóbbiaknak pedig egészségügyi szűrővizsgálatokkal és sztárok fellépéseivel.

A szerző felvételei.

A művelődési központnál és a Szabadság téri szökőkútnál felállított boszorkányok megbabonázhatták a szeghalmiakat, ugyanis szombat délben mindenki egyfelé vette az irányt: a sátor felé, ahol 1500 adag babgulyással várták az érdeklődőket. A városvezető és dr. Pénzely Erika jegyző elmondták: a befolyó adományok ismét jótékonysági célokat szolgálnak. Jelenleg több mint félszáz várandós kismama van Szeghalmon, a pénzből nekik állítanak össze babaváró csomagokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában