Gyula - galériával

2018.07.02. 17:59

Sérült és hátrányos helyzetű gyermekek táborozhatnak

Megkezdődött az Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesület által életre hívott Át-járás tábor hétfőn délelőtt a Gellény-birtokon.

P. G.

Felföldi Sándor, az egyesület elnöke köszöntőjében elmondta, hogy a program öt hete alatt összesen hatszáz, elsősorban Békés megyei, de határon túlról is érkező sérült és halmozottan hátrányos helyzetű gyermek számára biztosítanak táborozási lehetőséget a fürdővárosban. Kiemelte, a kezdeményezés legfőbb támogatója a gyulai önkormányzat.

 

Dr. Görgényi Ernő polgármester hangsúlyozta, fontosnak tartja, hogy a megye számos részéről érkező gyermekek az egyesületnek köszönhetően díjmentesen átélhetik azokat az élményeket, megtekinthetik azokat a látványosságokat, amelyekért bel- és külföldről egyaránt sokan érkeznek a városba nyaralni. Hozzátette, jövő héten még a kárpátaljai Gyuláról is jönnek tanulók az eseményre. Kitért arra, hogy az önkormányzat is szervez táborokat, a napközis tábor napi 100 forint ellenében várja a diákokat, de a Hetedhét Játékváros, a Várfürdő úszótábora és az Erkel Ferenc Nonprofit Kft. színjátszó tábora is sokaknak nyújt nyári elfoglaltságot.

A megnyitón részt vett Marjai János, Battonya polgármestere, Simon Csaba, a kolozsvári Áldás Népesség Egyesület elnöke, Hajdúné dr. Nagy Katalin, a Diaboló Alapítvány a Cukorbeteg Gyermekekért képviseletében és Stein Éva, az egyesület karitatív sportrendezvényeinek legnagyobb támogatója, az Oriflame Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

A táborlakó gyerekek birtokba vehették azokat a sportfelszereléseket, játékokat, amelyeket a Szarajevóban szolgáló békefenntartó katonák támogatásából szerzett be az egyesület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában