békéscsaba

2018.07.21. 08:47

Összefogással készülhetett el a kemenceház

A népművészeti tábor fafaragói idén is maradandókat alkottak a közösség számára, melyek az utolsó napon, pénteken kerültek helyükre.

V.E.

Először egy kopjafát helyeztek el Békésen az egyik fiatalon elhunyt tagjuk sírjára, majd Békéscsabán a Lencsési iskolában egy kemenceházat adtak át. Az utóbbit arra a tüzelőhelyre készítették, amelyet öt évvel ezelőtt kályhásaik építettek az intézmény számára. A fentieken kívül faragtak még a hét folyamán hat darab padot a Tótkomlósi Evangélikus Egyházközségnek. Ez egy folytatásos munka volt, hiszen az elmúlt évben már néhányat elkészítettek számukra.

A kemenceház készítői /A szerző fotója/

Pál Miklósné, az egyesület és a kézművestábor vezetője elmondta, hogy a kemenceház egy összefogással készülhetett el, hiszen a Lencsési lakótelep önkormányzati képviselői és maga az önkormányzat is pénzzel támogatta létrehozását, tagjaik pedig megalkották azt. Hozzátette, hogy az átadások után visszatértek a táborba, ahol egy mini kiállításon mutatták be az egész hét munkáit. Beszámolója szerint rendkívül munkás napokon vannak túl, ami során mindenki végig lelkes volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában