tata

2018.07.10. 10:52

Országos versenyen bizonyítottak a megyei tűzoltók

Július 6-8. között tartották meg Tatán a IX. Országos Ifjúsági és a VIII. Országos Hagyományos Tűzoltó Versenyt. A rendezvényt a Magyar Tűzoltó Szövetség (MTSZ), a tatai önkormányzattal együttműködve, a Komárom-Esztergom Megyei Tűzoltó Szövetséggel közösen szervezte meg.

katasztrofavedelem.hu

Az Esély Budapest Alapítvány tatai táborában és a Tatai Olimpiai Központban megtartott versenyek szervezésében a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is részt vett – írja a katasztrófavédelem..

Fotók: Nagy Sándor – Tótkomlós Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Az MTSZ szervezésében minden második évben tartanak országos tűzoltóversenyeket a felnőtt önkéntes tűzoltók részére. Az idei megmérettetésre a hazaiak mellett határon túli magyar versenyzők is meghívást kaptak Felvidékről, Székelyföldről és a Vajdaságból.

A hagyományos felnőtt női és férfi tűzoltó versenyen két versenyszámot tartanak: kismotorfecskendő-szerelést, amelynek során a versenyzőknek tűzoltásra alkalmas állapotba kell összeszerelniük a tömlőket és a sugárcsövet, valamint végrehajtaniuk a nyolcszor ötven méteres váltófutást – ez utóbbi résztvevőinek különböző akadályokat kell leküzdeniük a pályán.

Az ifjúsági tűzoltó versenyen a szabályok szerint a 10-16 éves korosztályban lány- és fiúcsapatok versenyeznek, de lehetnek vegyes összetételűek is a tíz főből álló egységek között. Az indulók idén is két számban mérték össze tudásukat: akadálypályán és négyszáz méteres váltófutásban. A két versenyszámban elért összetett eredmény alapján került ki a győztes csapat.

Az élénk érdeklődéssel övezett versenyeken a következő főbb eredmények születtek megyénk vonatkozásában:

VIII. Országos Hagyományos Tűzoltó Verseny – önkéntes tűzoltó egyesületek női csapatai közötti összetett verseny kategóriában:

4. helyezést ért el: Tótkomlós ÖTE női csapata

VIII. Országos Hagyományos Tűzoltó Verseny – önkéntes tűzoltó egyesületek férfi csapatai közötti összetett verseny kategóriában:

2. helyezést ért el: Tótkomlós ÖTE férfi csapata

13. helyezést ért el: Mezőberény ÖTE férfi csapata

IX. Országos Ifjúsági Tűzoltó Verseny – önkéntes tűzoltó egyesületek lány csapatai közötti váltófutás verseny kategóriában:

2. helyezést ért el Békéssámson ÖTE lány raja

IX. Országos Ifjúsági Tűzoltó Verseny – önkéntes tűzoltó egyesületek fiú, illetve vegyes csapatai közötti váltófutás verseny kategóriában:

1. helyezést ért el Békéssámson ÖTE raja

IX. Országos Ifjúsági Tűzoltó Verseny – önkéntes tűzoltó egyesületek lány csapatai közötti akadálypálya verseny kategóriában:

2. helyezést ért el Békéssámson ÖTE lány raja

IX. Országos Ifjúsági Tűzoltó Verseny – önkéntes tűzoltó egyesületek fiú csapatai közötti akadálypálya verseny kategóriában:

5. helyezést ért el Békéssámson ÖTE fiú raja

IX. Országos Ifjúsági Tűzoltó Verseny – önkéntes tűzoltó egyesületek fiú csapatai közötti összetett verseny kategóriában:

2. helyezést ért el Békéssámson csapata

A viadalok további, részletes eredményei a Magyar Tűzoltó Szövetség honlapján olvashatók:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában