tömegközlekedés

2018.07.02. 14:58

A szarvasiak leváltják a Dakk-ot a városban

Az önkormányzat pályázatot írt ki a város belterületén, autóbusz-közlekedési szolgáltatás ellátására, ugyanis szombaton megszűnt a város és a Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt. (DAKK Zrt.) közötti közszolgáltatási szerződés.

B.A.

A képviselő-testület úgy döntött, hogy a helyi közlekedést, szeptember elsejétől, különcélú menetrend szerinti személyszállítási formában kívánja biztosítani. A kizárólag iskolai előadások napján közlekedő buszokon a helyiek díjmentesen utazhatnak.

A pályázatra egy helyi szolgáltató mellett a DAKK Zrt. nyújtott be ajánlatot. A kiírás feltételei szerint az önkormányzat, 2020. június 30-ig, a szerződés teljes időszakára vonatkozóan, a legalacsonyabb díjértéket megajánló pályázót hirdette meg nyertesnek.

Ennek értelmében és a testület döntése alapján a város Lestyán György egyéni vállalkozóval köt megállapodást, aki az adott időszakra mintegy 15 millió forintért vállalta a feladatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában