tánciskola - galériával

2018.06.09. 19:18

Tótkomlóson rendezett táncgálát a Semiramis

A Semiramis Orientális Tánciskola nagy sikerű táncgálát rendezett a napokban Tótkomlóson, a Természet Házában.

Zsúfolásig megtelt a terem, a nézőknek fergeteges táncműsorral kedveskedett a Semiramis.

A Semiramis Orientális Tánciskola 2005. szeptember 1-én egy felkérés alapján, lelkes csoport segítségével, Fábiánsebestyénen indult. A kezdetekkor három csoport működött, hatvan táncossal, gyerek csoporttal kiegészülve. A hobbi szintű táncot kisebb fellépések, majd versenyen való részvétel követte. A mozogni vágyó hölgyek szervezésével elindult az orosházi csoport, megalakult a Semiramis Orientális Tánciskola.

A csoport táncosai vallják, hogy akit egyszer megérint, azt rabul ejti az a meseszép álomvilág, melyet a hastánc nyújt. Aki látja, megtapasztalhatja, mennyire lehet szeretni ezt a táncot, mely rengeteg élményt, szépséget, önbizalmat ad, elfeledteti a napi gondokat, és általa önfeledten lehet örülni az életnek.

- Mint minden, a tánc is a szeretetről, kitartásról szól. Kell, hogy szenvedéllyé, a tánc iránti szeretetté váljon, így ma a csoport tizenhat főből áll. Szerencsére egy-egy fellépés kapcsán, látva mennyire szerethető a zene és ez a műfaj, mindig van új érdeklődő, és szívesen várunk mindenkit – tudtuk meg Kiss Andreától, a csoport vezetőjétől.

 

Az elmúlt években a kitartó munka, a csoporttánc iránti szeretet meghozta gyümölcsét, kiváló versenyeredményeket értünk el, több amatőr és profi bajnoki címmel, arany, ezüst, bronz minősítésekkel is büszkélkedhetünk, sőt elnyertük A legjobb csapatösszhang díjat.

„A nagy táncosok nem a technikájuk, hanem a szenvedélyük miatt válnak naggyá.„ A Semiramis Orientális Tánciskola tagjainak szenvedélyévé vált a hastánc, sugárzik belőlük a mozgás és a közönség iránti szeretetet.

A gálán orientális hastáncon kívül, showtánc, fúziós táncok, eszközös (legyező – íziszfátylas) koreográfiával kápráztattuk el a közönséget. Újdonság volt, a világító íziszfátyol, sejtelmes fényével színével elkápráztatta az érdeklődőket. A gyerekekkel lakodalmast is a színpadra varázsoltunk, egy tradicionális cigánytánccal. A cigánytáncoknál a szórakoztatás is fontos. Falunapokon a legnagyobb siker ”a nézését meg a járását„ koreográfia volt, a közönséget bevonva együtt énekeltünk, mulattunk.

Koreográfiáinknál a hastánc mellett, a látványra, a közönség szórakoztatására is nagy hangsúlyt fektetünk, hogy élvezzék minden percét, melyet a tánc varázsával nekik ajándékozunk. A gálán egy igazi táncvarázst is láthatott a közönség a meghívott vendég fellépőkkel. A Dolce Dance Nemzetközi Tánciskola, a Bolero Táncstúdió, a Lady Latin formáció, Nagy Tamara és Bakos

Gergö, és a Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthon dolgozóinak táncai között szerepelt salsa, latin táncok, angol keringő és csacsacsa is.

A jövőt illetően, készülünk a nyári fellépésekre, versenyekre, az augusztusi hastánctáborra, ahol fellépést is kaptunk, és már most tervezzük a következő, jövő évi gálát. Legközelebb július 7-én Magyardombegyházára, aznap este Tótkomlósra, illetve július 28-án Orosházára, az Árpád kertbe várunk mindenkit egy igazi hastánc showra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában