Pontyfogó Kupa

2018.06.03. 20:15

Mindössze 13 kilóval maradtak le a dobogóról

Remekül helytállt, és a dobogóról alig lemaradva a negyedik helyen végzett a békéscsabai Domi-no Fishing Team az I. Leveleki Pontyfogó Kupán, amelyen öt ország tizenhét csapata mérte össze az erejét. A 2 millió forint összedíjazású, 128 órán át tartó megmérettetésen az indulók pontyot és amurt foghattak a 210 hektáros Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei tónál.

Papp Gábor

Az Oláh Imre csapatvezető, Antovszki László, Kindli Zoltán összetételű csapat múlt vasárnap reggel 9 órakor indult el a Békéscsabától mintegy 240 kilométerre található Levelekre. A Domi-no Fishing Team két autóval érkezett meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei helyszínre, az egyik járművel húzták magukkal azt a lakókocsit is, amiben rövid pihenéseiket töltötték.

Az előzményekkel kapcsolatban Oláh Imre elmondta, a csapatban mindenkinek megvan a saját feladata, a versenyek figyelését Antovszki László vállalta magára, és az ő ötletére neveztek be a nívós megmérettetésre.

– Egy 210 hektáros tó kapcsán sok horgásznak felcsillan a szeme, hiszen általában jóval kisebb, 25-30 hektáros tavakon versenyzünk – húzta alá Oláh Imre.

Vasárnap a házigazdák ebéddel várták a résztvevőket, majd délután kihúzták a horgászhelyeket. A Domi-no Fishing Team a sárga szektorba került, és a 9. horgászhelyet kapta. A versengés fővédnöke a Fishing and Hunting Tv volt. A szakcsatorna végig jelen volt a több mint öt napon át tartó kihíváson.

Az induló formációk már vasárnap felmérhették a körülményeket, de etetni ekkor még nem lehetett. A szervezők ezt hőkamerával ellenőrizték. A Domi-no Fishing Team horgászhelyének vizét sűrű hínárszőnyeg borította, így Oláh Imrééknek a verseny alatt elsősorban csónakból kellett a vízből kiemelniük a halakat.

A békéscsabai trió már hétfőn hajnalban talpon volt, hat órakor pedig egy hatalmas erejű dudaszóra elkezdődött a 128 órán át tartó megmérettetés. Csaliként főzött kukoricát, repcét, kendermagot és fő csaliként tigrismogyorót használtak. Érdekesség, hogy bár a nevében pontyfogó versenyről volt szó, mégis elsősorban amurok akadtak horogra, mivel a pontyok ívtak. Az amurokat egyébként a horgászok gyakran csak torpedónak hívják, mert a part közelében erősen megvadulnak.

A hétfő a csabaiak számára jó néhány halvesztéssel kezdődött, majd 14.40-kor sikerült egy 9 kiló 90 dekás amurt csónakból szákba terelni. Este 22.45-kor pedig egy 15 kiló 20 dekás amurt fogtak. Ezen a napon egyébként övék volt a kihívás legnagyobb fogása, amit külön díjaztak a szervezők.

A kedd is jó kezdődött; 0 óra 40-kor egy 6,7 kilós amur, majd egy 6,7 kilós ponty következett.

Szerdán beindult a Domi-no: nem sokkal éjfél után egy 7,26 dekás ponty, 9 órakor egy 9,25 kilós amur, 13 órakor pedig egy 15,60 kilós amur következett, amit 20-25 perces fárasztás után emeltek a partra. A csütörtök viszont nem alakult jól a kedvezőtlen széljárás miatt. Nem sikerült halat fogni, így a formációnak óriási hajrára volt szüksége. A békéscsabai hármas pénteken és szombaton remekül beleerősített. Ezen a két napon sorra jöttek a fogások, és végül összesen 14 halat kifogva, 110 kiló 58 dekás végeredménnyel zárták a roppant erős mezőnyben a versenyt. Ezzel mindössze 13 kilóval maradtak le a dobogóról, ami elsőre jó eredménynek számít.

Az óriási hőséggel is meg kellett küzdeni

– A magyar mellett szlovák, román, német és ukrán csapatok is itt voltak. Szerettünk volna még többet kihozni magunkból, de összességében nem lehetünk elégedetlenek – értékelt Oláh Imre. Az első helyet a Hotel Pagony szerezte meg 395 kilós eredménnyel. A verseny legnagyobb fogása egy 21 kiló feletti amur volt.

Az Oláh Imre, Antovszki László, Kindli Zoltán összetételű csapat egyébként szinte semmit nem pihent a több mint öt nap alatt, amelynek ideje alatt hat horgászbottal versenyeztek. A nagyobb gondot azonban az óriási hőség jelentette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában