alkotás

2018.06.07. 11:20

Élmények ihlették a farmertáskák mintázatait

Divatbemutatóval egybekötött farmertáska kiállítás nyílt meg szerda délután Békéscsabán a VOKE Vasutas Művelődési Háza és Könyvtárában. A tárlaton Keller Judit egyedi készítésű farmer „sétálótáskáit” és lenvászon anyagból alkotott ruháit láthatják az érdeklődők július 2-ig.

V. E.

Az eseményt dr. Melis János, Szarvas címzetes főjegyzője nyitotta meg. Köszöntő beszédében elmondta, hogy örömmel vállalta el ezt a felkérést, mivel az alkotó családjával évtizedekre visszanyúló barátságot ápol. Hozzátette, Judit már fiatalkorában egyedi ruhákat hordott. Farmernadrágjaira például mindig hímzett egy-egy virágot vagy más mintát, emiatt ezek az egyébként tucat ruhadarabok kaptak egyfajta csavart, amikor ő vette fel őket.

Keller Judit, a különleges farmertáskák megálmodója és alkotója elmondta lapunknak, hogy három éve foglalkozik ezen táskák és ruhaneműk készítésével. Ez a műfaj egyébként szakmájába vág, hiszen nőiruha-készítő, amely során textilekkel és szabás-varrással foglalkozik.

Keller Judit az alkotásaival. Fotó: Kiss Zoltán

Az alkotó elmondta, hogy azért kezdett el farmerból táskákat készíteni, mert mindig tetszett neki a generációkat összekötő anyagból való színek és árnyalatok összehozása. Hiszen ezt mindenki ismeri, a hétköznapokban is viselhető. Olyat szeretett volna készíteni belőle, ami bár mindenhol megállja a helyét, mégis kitűnik a tömegből. Így alakult ki benne a kép, miszerint saját élményeiből merítve (például római utazás) mintázza meg őket.

Fontosnak tartja kiemelni, hogy ezek a táskák és ruhák mind újrahasznosított anyagokból készülnek, mivel számára fontos a környezetvédelem. Egy-egy darab elkészítése a tervezéstől számítva az elkészülésig általában két-három napig tart, és mindegyikhez kötődik egy történet. Jelenleg mintegy ötven alkotás tekinthető meg a tárlaton, amelyek mintázata között szerepel például a Colosseum, de még a békéscsabai vasútállomás felújított épülete is. Kreációi között megtalálhatóak a sportos, a városlátogatásokból ihletett és a fiataloknak, fesztiválokra készült sorozatok is.

A megnyitó végén az Energy Dance Cool Hip-Hop Táncszínházának tagjai egy divatbemutató során mutatták be a különleges alkotásokat, majd táncprodukciót láthatott a közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában