ünnepség

2018.06.15. 19:52

A Táncsics-díjat is átadták a tanévzárón

Az orosházi Táncsics gimnáziumban pénteken délután tartották a tanévzárót, ahol dr. Blahó János igazgató úgy fogalmazott, az iskola igazi ünnepe a diákok eredményessége.

Cs. I.

Egykori sikeres tanítványok, öregdiákok is hazalátogattak e jeles alkalomra, miközben nagyon sok, sikeres fiatalnak adtak át díjakat. Az igazgató beszélt az iskola küldetéséről, társadalmi szerepvállalásáról. Az iskola DSD-vizsgaközpont. A német nyelvi diplomát a tanévzáró ünnepségen vették át sikeres teljesítményükért a tanulók Karin Schwedes asszonytól. Orosháza önkormányzata támogatja az iskola tehetséggondozó programját, elismeri a tehetségeket. Városi jutalomban részesült Birkás Bianka. Elhangzott, kik utazhatnak tengerparti üdülésre kiemelkedő eredményeik alapján.

A Camera Obscura-díjat Simon Petra vehette át A Kaáli Tanulmányi Alapítvány díját az idén 2 tantárgyból kapták az iskola arra érdemes tanulói, amit dr. Kaáli Nagy Gézától vehettek át.

Magyar nyelvből Papp Martin, biológiából Kovács Etelka és Nagrand Erika érdemelte ki az elismerést. Kaáli Géza professzor azokat biológia iránt elkötelezettséget mutató diákokat is elismerésben részesítette, akik nemzetközi szinten kiváló versenyeredményeket értek el: Madarász Noémi, Halter Luca, Bucsek Noémi Erzsébet, Ivanics Cintia.

Dr. Gabányi Géza és felesége Janine Gabanyi-Leu német tehetségtámogató díját a munkaközösség javaslata alapján idén három tanuló kapta: Nagy Nikoletta, Dudás Hanna, Madarasi Mirtill. A Gabányi Alapítvány elismerését a DSD felkészítő munkájáért Árusné Erős Krisztina és Bartáné Király Irén tanárnők vették át. A Doherty Hungary Kft elkötelezett a fiatal műszaki értelmiség kinevelésében és erkölcsi elismerésében, ezért támogatói díjat alapított, amelyet Nagy Fruzsina Bella kapta. 2018-ban a legjobb kémikusnak járó Kazár –díjat Kulcsár Sándor kapta, a Literatura et Historia Magyar Nyelv és Irodalom Tehetségtámogató Díjat Rózsa Judit, a Literatura et Historia Történelem Tehetségtámogató Díjat, Nagy Lola Anilla.

A kreatív osztályközösségnek járó elismerést Szilassi Lajos, a Szegedi Tudományegyetem tanára alapította, ebben a tanévben a 11. B osztály kapta a díjat. Az Öregdiákok Baráti Köre alapítványának díja, a „Juvenibus a maioribus”. Az idei tanévben a tantestület döntése értelmében három diák, Lukács Diána Erika, Madarasi Mirtill, Cseh Enikő vette át.

A matematika tehetségtámogató díjat Fiam Reginának ítélték, az informatika tehetségtámogató díjat, Kassai Zsoltnak, a fizika tehetségtámogató díjat Nagy Fruzsina Bellának. Jó tanuló, jó sportoló” díjat vett át Nagy Imola Enikő, Nagy Nikolett.

A Vinculum Egyesület Kreatív Tanár Díjat adományozott Sifter Anett könyvtárvezetőnek, Kreatív Diák Díjat Leszkó Bencének. Átadták a Schola pro Schola díj, melyet Szabó Gyula a Szülői Munkaközösség elnöke vett át, elismerő oklevelet kapott Kissné Csizmadia Gyöngyi, a Szülői Munkaközösség elnökhelyettese.

Az iskola legmagasabb elismerése a tanulói és tanári Táncsics-díj. Tanulói Táncsics-díjban Lehoczky Fanni Gabriella és Nagy Imola Enikő, tanári Táncsics-díjban Bartáné Király Irén tanárnő részesült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában