díjátadó

2018.05.31. 17:19

Átadtuk a díjakat a Mosolyalbum nyerteseinek

Mosolyalbum című fotópályázatunk, melyet gyermeknap apropóján szokott megrendezni közösen a BEOL.hu hírportál és a Békés Megyei Hírlap, évek óta nagy népszerűségnek örvend olvasóink körében, tucatjával érkeznek a nevezések az édesebbnél édesebb gyermekmosolyokról. Szerkesztőségünk csütörtökön adta át a díjakat az idei nyerteseknek.

T.-V. F.

Pocsaji Richárd főszerkesztő a díjátadón elmondta, idei játékunkra 266 fényképet küldtek be a büszke szülők a csemetéikről. Két kategóriában hirdettük meg pályázatunkat, a 0-3 és 4-6 éves korosztályból vártunk fényképeket, melyekre több mint 24 ezer szavazat érkezett összesen. A jelentkezéseket és a szavazatokat május 6. és május 24. között vártuk.

Az első helyezettekről egy profi fotós készít fényképsorozatot, a második helyezettek pedig bérletet nyertek a Békéscsabai Napsugár Bábszínházba, melyet a bábszínház igazgatója, Lenkefi Zoltán adott át. A harmadik helyezettek ajándékcsomagot kaptak.

Lenkefi Zoltán, a Napsugár bábszínház igazgatója is gratulált a nyerteseknek.

A legtöbb voksot a 11 hónapos sarkadi Vig Léna fotója kapta, aki az 1596 szavazatával nemcsak kategóriájában, hanem a mezőnyben is a legjobban szerepelt. Léna nem lehet ismeretlen olvasóink számára, fél évvel ezelőtt írtunk a rendkívül ritka és gyógyíthatatlan genetikai betegséggel, Apert-szindrómával született kislányról. Mint írtuk, Lénára számos műtét vár, édesanyja, Sós Gabriella a díjátadón azt is elmondta, hogy június közepén a kislányra váró kézműtéttel kapcsolatban utaznak konzultációra Budapestre.

Sós Gabriella és a kislány, Vig Léna. A díjat átadta Pocsaji Richárd. Fotó: Lehoczky Péter

– Kaptunk hideget-meleget a játék alatt, de az számít, hogy rengetegen támogattak minket. Ezúton is szeretném nekik megköszönni a rengeteg szavazatot.

Lénát követte 1530 szavazattal a 10 hetes békéscsabai Balló Bence. Szülei, Ballóné Madai Gyöngyi és Balló Sándor elmondták, hogy a második helyezettnek járó bábszínházi bérletet valószínűleg csak a következő évadban használják fel, de nagyon örülnek a helyezésnek.

A legkisebbek kategóriájában Békéscsabán élő 10 hónapos Tóth Luca lett a bronzérmes, ő 816 voksot kapott a fotójára. Édesanyja, Greksza Csilla elmondta, úgy talált rá a játékra, hogy másik kategóriában induló Botondra szavazott, így Lucát is nevezte.

A 0-3 éves korcsoport harmadik helyezettje, Tóth Luca ajándékcsomagot és oklevelet kapott.

A 4-6 éves korcsoportban a békéscsabai, 6 éves Simonka Patrik György kapta a legtöbb szavazatot, összesen 408-at. Édesanyja, Machlik Annamária elmondta, már tavaly is akartak jelentkezni a versenyre, akkor ez elmaradt, most pedig éppen belefértek még, hiszen Patrik hamarosan betölti a 7. életévét. Hozzátette, hogy nagy volt az öröm, hogy ilyen sok szavazatot értek el.

– Van egy Facebook-oldala, a Patrik gyógyulj meg, ahol megosztottam a nevezést, talán ennek is köszönhető, hogy ilyen szép eredménnyel zárt – mondta Patrik anyukája, akitől megtudtuk, hogy a kisfiú agydaganattal küzd, 2014-ben derült ki a betegsége.

A nyertesek és szüleik. Fotó: Lehoczky Péter

A második helyen Benyovszki Botond, szintén hatéves és békéscsabai lakos végzett 397 szavazattal. Botond tavaly első helyezést ért el játékunkban, édesapja, Benyovszki János elmondta, hogy most a második helyezésre mentek, mivel Botond nagyon szereti a bábszínházat.

A dobogó harmadik fokára a sarkadkeresztúri ötéves, Kiss Zente állhatott, az ő képére 331 voks érkezett. Édesanyja, Kissné Vascsicsák Erika elmondta, egy ismerős ajánlotta figyelmükbe a játékot, és nagyon boldogok, hogy harmadikok lettek. Hozzátette, korábban még nem nyertek semmit, így még nagyobb az öröm.

A nyertesek fotóit ide kattintva nézheti meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában