osztrák hét

2018.04.23. 16:42

Orosházára látogatott az osztrák nagykövet

Komoly hagyományai vannak a német nyelv- és német hét rendezvénysorozatoknak, amit évről évre a Német Nemzetiségi Önkormányzat a Táncsics gimnáziummal és más orosházi intézményekkel közösen szervez.

Cs. I.

Az idei, osztrák hetet hétfőn nyitották meg Elisabeth Ellison-Kramer Ausztria budapesti nagykövetének a jelenlétében, akit fogadott Dávid Zoltán orosházi polgármester is. Koszorúztak a múzeum falán lévő Harruckern emléktáblánál, majd a Táncsics gimnázium aulájában kezdődött el a programsorozat, ahol dr. Abonyi Lajos, nemzetiségi önkormányzat elnöke köszöntötte a vendégeket.

Az Eötvös katolikus óvoda és a középiskolások műsora után Kulcsár László, a vendéglátó oktatási intézmény igazgató-helyettese emlékeztetett, ez az a hely, ahol a vendégszeretet mellett a hagyományápolás is példás.

Az idegennyelvek oktatása iránt elkötelezett a Táncsics, de a nyelvek és kulturális hátterük megismertetésében is partner az iskola. A megnyitó után a nagykövet ellátogatott az SOS Gyermekfaluba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában