Szent György nap - galériával, videóval

2018.04.23. 17:25

Ezúttal is rengeteg érdekességet tartogatott a békéscsabai rendőrnap

Rendőrségi járművek bemutatójával, kerékpáros ügyességi pályával és számos érdekességgel várták az érdeklődőket a békéscsabai Szent István téren megtartott rendőrnapon, hétfőn délelőtt.

Papp Gábor

A Szent György nap hagyományosan a rendőrség napja, és az országos ünnepséget követően minden évben Békés megyében is programot szervezünk ebből az alkalomból – nyilatkozta lapunknak Vargáné Szombati Andrea r. őrnagy, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Mint mondta, év közben is kiemelt figyelmet szentelnek arra, hogy kapcsolatot tartsanak az önkormányzatokkal, civil szervezetekkel, oktatási intézményekkel, egyházi szervezetekkel, s így megismerjék a közbiztonsággal kapcsolatos észrevételeiket. A hétfői rendezvény ezen felül is újabb lehetőséget nyújtott a találkozásra, és megerősítette a szülőket, gyerekeket, pedagógusokat, látogatókat, hogy bizalommal fordulhatnak a rendőrséghez.

Fotók: Imre György

Vargáné Szombati Andrea kérdésünkre kifejtette, a többórás eseménysorozaton bűn- és baleset-megelőzési programok is várták az érdeklődőket, amelyek ezúttal is a gyerekek körében voltak a legnépszerűbbek. A sajtószóvívő ennek kapcsán megjegyezte, fontosnak tartják, hogy a gyerekek minél előbb megismerjék a közlekedési szabályokat.

– Természetesen erre egyetlen alkalom nem elegendő, de az ilyen kezdeményezések is felhívják a baleset-megelőzés fontosságára a figyelmet – tette hozzá. A rendőrnapon egyébként egy kerékpáros ügyességi pályát is felépítettek, amelyen a hagyományos bicikli mellett úgynevezett „bolondkerékpárral” is végig lehetett tekerni. Utóbbi drótszamár egyik sajátossága, hogy ha az egyik irányba elfordítják a kormányát, a bicikli a másik irányba indul.

Az eseményen a bűnmegelőzési szolgálat is jelen volt szóróanyagokkal, illetve a kérdésekre is válaszoltak. Folytatódott a határvadászok toborzása, de fegyvertechnikai bemutató is színesítette a rendezvényt, valamint az érdeklődők mások mellett a Közterületi Támogató Alosztály rendőreivel is.

 

Elismerték munkájukat

A Rendőrség Napja alkalmából példamutató szolgálatellátásáért több Békés megyei rendőr részesült elismerésben a napokban Budapesten. Magyarország belügyminisztere Szent György érdemjelet adományozott dr. Bede Sándor r. ezredesnek, a Békéscsabai Rendőrkapitányság vezetőjének, tanácsosi címet adományozott Hoffmann Mihály r. főtörzszászlósnak, a Sarkadi Rendőrkapitányság körzeti megbízotti csoportparancsnokának és 70. születésnapja alkalmából emléktárgyat adományozott Hortobágyi Zoltán ny. r. ezredesnek, a Határőr Nyugdíjasok Orosházi Egyesülete elnökének.

A Bűnügyi Országos Rendőrfőkapitány-helyettes az „Év bűnmegelőzési tanácsadó tisztje” kitüntetést adományozott Madarász Géza r. alezredesnek, az Orosházi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési főelőadójának, valamint tárgyjutalomban részesítette Tóth Gyula r. főtörzszászlóst, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Műszaki Osztályának segédelőadóját és 50. születésnapja alkalmából Nagy Tibor r. alezredest, a Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály vezetőjét. Az elismeréseket a díjazottak a Budapesten megtartott központi ünnepségeken vették át.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn Békéscsabán tartotta meg a Rendőrség Napja alkalmából szervezett rendezvényét. Az ünnepi állománygyűlésen dr. Polyák Zsolt r. dandártábornok, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője kiváló szakmai munkát végző hivatásos állományú rendőröket és rendőrségi dolgozókat részesített elismerésben. Emellett átadta a Békés megyei „Év rendőre” díjakat.

Bűnügyi kategóriában Bagdi János r. őrnagy, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának kiemelt főnyomozója, rendészeti kategóriában Szigeti Csaba r. törzszászlós, a Békési Rendőrkapitányság szolgálatparancsnoka, határrendészeti kategóriában pedig Orosz István r. főtörzszászlós, a Battonya Határrendészeti Kirendeltség szolgálatparancsnoka érdemelte ki a kitüntető címet. A kiemelkedő teljesítményükért elismerésben részesült három rendőrnek dr. Prekop Tamás, a Trezor Liktor Zrt. projektmenedzsere különdíjakat adott át.

Elismerésben részesült továbbá a Békéscsabai Rendőrkapitányság kollektívája, a 2017-ben példamutató teljesítményt nyújtó helyi szerv az „Év Rendőrkapitánysága” kitüntető cím birtokosa lett.

Az állománygyűlésen 35 település önkormányzatának vezetője, illetve képviselője adott át jutalmat, elismerést a területükön szolgálatot teljesítő, a közbiztonság erősítése érdekében kiemelkedő munkát végző rendőrnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában