utánajártunk

2018.03.07. 18:33

Sor a kasszánál: miért nincs több termékelválasztó rúd?

A napokban az egyik békéscsabai szupermarket áruelválasztóival kapcsolatos olvasói észrevétel érkezett hírportálunkhoz. Utánajártunk a problémának.

H. D.

A neve elhallgatását kérő olvasónk több éve fennálló problémaként jelezte, hogy az egyik békéscsabai szupermarket pénztárainál a vásárlók termékeit elválasztó rúdból roppant kevés áll rendelkezésre. Emiatt számos esetben összecsúsznak a sorban egymás mögött állók által vásárolt árucikkek, a pénztárosnak is és a vevőknek is kavarodást okozva ezzel.

A beszámoló alapján kisebb tülekedés szokott kialakulni ezen áruelválasztók miatt, amelyek minősége is – és nem csak a mennyisége – hagy némi kívánnivalót maga után. A helyzetet olvasónk több alkalommal jelezte a boltban dolgozóknak, azonban egyik alkalommal sem kapott választ.

Illusztráció: Shutterstock

Olvasónk felvetette továbbá, hogy az áruház pár évvel ezelőtti átépítése során észszerű lett volna a kasszákba is mérleget telepíteni, mivel sok – főleg piaci napokon vidékről érkező vásárló – nincs azzal tisztában, hogy a kimérős termékeket nem a pénztáros mérlegeli. Gyakori ilyenkor a türelmetlenség és a mérgelődés, hiszen az egész sor a mérleghez visszasiető vásárlóra kénytelen várni.

Mivel olvasónk évek óta napi rendszerességgel ebben a szupermarketben intézi a kisebb és nagyobb bevásárlásait, nem szeretett volna konfliktusba keveredni az ott dolgozókkal, ezért kérte hírportálunk segítségét.

A jelzésre hivatkozva utánajártunk a problémának és megkerestük a multinacionális élelmiszerlánc kommunikációs vezetőjét, aki rendkívül gyors és részben megnyugtató válasszal szolgált: az elválasztó rudakat mihamarabb pótolni fogják. Összesen 24 darabot rendelnek az üzletbe, amely így kasszánként 3 új termékelválasztó rudat jelent majd.

A kasszába épített mérlegeket illetően viszont már kevésbé jó híreink vannak. Mivel sajnálatos módon a meglévő kasszabútorba fizikailag nem fér el a mérleg, így továbbra is az eddigi gyakorlat szerint – azaz a vásárlóknak saját maguknak – kell lemérni a terméket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában