Átadás

2018.03.29. 13:56

Két autó is tölthető a megyeszékhelyen, éjjel-nappal

Ünnepélyes keretek közt hivatalosan is átadták csütörtökön azt az elektromos töltőberendezést Békéscsabán, amelyet a Nemzeti Közművek telepített, és helyezett üzembe még januárban az Andrássy úton.

B. O.

Tóth József, az NKM Áramhálózati Kft. ügyvezetője elmondta, hazánkban jelenleg ötezer zöld rendszámú autó üzemel, ebből valamivel több mint kétezer tisztán elektromosan. Régiónkban néhány tucat ilyen gépkocsi van, számuk azonban rohamosan növekszik.

– Békéscsabán a két hónapos tesztidőszak sikeresen zárult, ezen időszak alatt közel hetven tankolás történt, ami azt mutatja, hogy a városban is jelen van az e-mobilitás – tette hozzá.

Szarvas Péter, a város polgármestere elmondta, a megyeszékhely közterein további töltők megjelenése várható. – Jaminában, a Lencsési lakótelepen és sportcsarnoknál helyeznek üzembe újabb állomásokat az idén – tájékoztatott a városvezető.

Vantara Gyula országgyűlési képviselő, Békés megyei fejlesztési biztos úgy nyilatkozott, a Nemzeti Közművek stratégiájának célja az elektromobilitás segítése, és az országos hálózat kialakítása Magyarország egész területén.

Szarvas Péter, Tóth József és Vantara Gyula a nemzeti színű szalag átvágásával adták át a töltőt. Fotó: I. Gy.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában