Értékelés

2018.03.23. 16:06

Csabagyöngye és fejlesztés: értékelték a közgyűlést

Szarvas Péter polgármester, a Fidesz-frakció (Hanó Miklós alpolgármester, Herczeg Tamás tanácsnok) és az MSZP (Miklós Attila, Fülöp Csaba) tegnap sajtótájékoztatókon értékelte a csütörtöki békéscsabai közgyűlést.

L. B.

Szarvas Péter elmondta: 3 fejlesztés kapcsán döntöttek a kivitelezőkről. A belvárostól Fényesig bicikliutat építenek és korszerűsítenek. A jaminai MIVA bölcsődénél plusz csoportszobát alakítanak ki az épület felújításán túl. Három idősek klubja újulhat meg, a Mokry utcában, Gerlán és Mezőmegyeren. A Csabagyöngye szőlő- és gyümölcsültetvénnyel kapcsolatban azt mondta: kevesli az árbevételt, soknak ítéli az egy liter pálinka árát. Javasolta, legyen szőlőtőke a kulturális központnál, a hagyományt turisztikai attrakcióval is kell ápolni.

A Fidesz-frakciónál elmondták: a fejlesztéseknél nem volt elég a támogatásként elnyert összeg, ezért, hogy azok megvalósulhassanak, az önkormányzat saját forrást is biztosít. Hangsúlyozták: nincs semmi, ami miatt támadható lenne a szőlő- és gyümölcsültetvény. Munkácsy és a csabai kolbász mellett Stark Adolfról is híres a város. Az ültetvény üzemeltetésénél a városfejlesztési nonprofit kft. szakértőkkel dolgozik együtt, a kapott forrást főleg fejlesztésekre költötte. A termésből gyermekeknek, nyugdíjasoknak adtak, értékesítettek belőle, s pálinka is készült.

Az MSZP-nél azt mondták: helyesen vállalta a saját erőt is város azért, hogy megvalósulhassanak a fejlesztések, viszont veszélyesnek tartják, hogy az önkormányzat már idén tavasszal elkötelezi magát pénzügyileg a 2019-es évre. A Csabagyöngyével kapcsolatban kifejtették: fontos, hogy legyenek a városnak olyan termékei, attrakciói, amiért Békéscsabára jönnek a turisták. Közös gondolkodást sürgettek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában