BÉKÉSCSABA

2018.10.21. 06:45

Nem adott elsőbbséget a sofőr, eltört a kislány keze

Idén február elején a megyeszékhely egyik kereszteződésében egy férfi az elsőbbségadás kötelező jelzőtábla ellenére nem adott elsőbbséget egy kerékpárral közlekedő anyukának és a gyermekülésben utazó ötéves kislányának, ezért összeütköztek. A kisgyermek kéztörést szenvedett, édesanyja könnyebben sérült.

B. O.

Fotó: police.hu

A bíróság még idén nyáron hozott határozata szerint P. R. vádlottal szemben közúti baleset okozásának vétsége miatt 200 ezer forint pénzbüntetést és 10 hónapnyi közúti járművezetéstől való eltiltást szabott ki. Ezt a végzést az ügyészség tudomásul vette, a vádlott azonban tárgyalás megtartását kérte, melyre csütörtökön került sor.

Fotó: police.hu

P. R. kérelmében előadta, egyéni kisvállalkozóként mezőgazdasági bérmunkavégzést végez, kétéves kisgyermeket nevelnek feleségével, novemberben pedig megszületik második gyermekük. A vádlott szerint egyedüli családfenntartóként mind a pénzbüntetés, mind pedig a járművezetéstől eltiltás – melyből a család egyetlen jövedelemforrása származik – a mindennapjaikat és a munkavégzést is ellehetetlenítené. Ennek megfelelően a korábban hozott határozatot semmisé nyilvánították, és egy új eljárás indult a csütörtöki tárgyaláson.

A vádlott, bűnösségét elismerte, és a korábban, a rendőrségen megtett vallomását tartotta fent. Miközben a tárgyalás zajlott, több orvosi dokumentációt is kapott a bíróság. Az édesanya szerint a kislány karja nem megfelelően gyógyult, mivel elmozdult a törés, a gyermek keze napi szinten zsibbad, a kislány személyisége megváltozott, félénké, befelé fordulóvá és bátortalanná vált. Ezzel szemben a védőügyvéd elmondta, az orvosi iratokban mindösszesen annyi szerepel tényként, hogy a gyermek keze billent helyzetben gyógyult, illetve spontán helyrejövetel várható, mely alapján a védő szerint nem állapítható meg, hogy egészségromlás állna fent.

Fotó: police.hu

Mindezek alapján a bíróság szakértői bizonyítást rendelt el, annak megállapítása érdekében, hogy a gyermek a baleset következtében milyen sérüléseket szenvedett, sérülései következtében kialakult-e maradandó fogyatékosság vagy egészségromlás. A tárgyalás november végén folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában