Gyula-Sarkad - galériával

2018.06.14. 16:31

Betegszállító ütközött: tizenkét sérült a balesetben

Egy betegszállító és két személyautó karambolozott csütörtökön 15 óra 45 perc körül Sarkad és Gyula között, a tüdőszanatórium környékén. A járművekben összesen tizenketten utaztak, közülük mindenki megsérült a mentők elmondása szerint.

L.B.

Egy piros Škoda kitört kerékkel, valamint méterekkel távolabb egy fehér Hyundai és egy betegszállító egymással szemben, mindkettő eleje alaposan összetört – ez a kép fogadta a baleset helyszínére érkezőket, a sarkadi körforgalom és a tüdőszanatórium bejárata között. A rendőrség a helyszínelés idejére, azaz órákra teljes szélességben lezárta az utat, a forgalmat Doboz felé terelték. Csak a kerékpárúton lehetett közlekedni, voltak, akik kismotorral ott próbálkoztak.

 

A baleset helyszínére a gyulai hivatásos tűzoltók két gépjárműfecskendővel, a sarkadi önkéntes tűzoltók pedig egy gépjárműfecskendővel vonultak, illetve vonult a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is – mondták a katasztrófavédelemnél. Ismertették, hogy a beavatkozók kézi erővel emelték ki a kocsikból a sérülteket, az utasokat, feszítő-vágó berendezésre nem volt szükség. Emellett áramtalanították is a járműveket.

A piros Skodában négyen, a fehér Hyundaiban ketten, a betegszállítóban pedig összesen hatan utaztak, tehát tizenketten voltak érintettek valamilyen formában a balesetben – voltak, akiket szirénázó, villogó mentőautókkal, voltak, akiket mentőhelikopterrel vittek kórházba. A helyszínt mindenki a mentőkkel hagyta el.

A balesetben mindenki megsérült. Azaz összesen tizenketten sérültek meg, közülük – a részletes vizsgálatok szerint – egy ember szenvedett életveszélyes sérülést, négyen súlyosan, heten pedig könnyen sérültek – osztották meg lapunk érdeklődésére a mentőszolgálatnál. Hozzátették: hét mentőegységgel – egy mentőorvosi kocsival, két eset- és négy mentőgépkocsival – számolták fel a kárhelyet, továbbá két mentőhelikoptert indítottak a baleset helyszínére. Kiemelték, hogy mindenkit kórházba szállítottak.

A rendőrség az útlezárást 22 óra 5 perckor feloldotta, a forgalom mindkét sávon zavartalanul halad. A baleset okát és körülményeit a Gyulai Rendőrkapitányság vizsgálja.

Így történhetett a baleset

Az elsődleges információk szerint a piros Škoda Gyula felől Sarkad felé közlekedett, amikor valami miatt áttért a menetiránya szerinti bal oldalra. Ott érintőlegesen összeütközött a Sarkad irányából Gyulára menő betegszállítóval, ami emiatt irányíthatatlanná vált, és szinte frontálisan nekiment egy fehér Hyundainak, ami a piros Škoda mögött érkezett. Azonban azt, hogy pontosan mi történt, egyelőre nem lehet tudni, a baleset körülményeit a Gyulai Rendőrkapitányság vizsgálja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában