Gyorshajtás

2024.04.04. 08:12

Javaslatot várnak, hol mérjen a rendőrség

Az egész Európát érintő sebességellenőrzési kampányhoz kapcsolódva a magyar rendőrség is Speedmarathont tart április 19-én 6 és április 20-a 6 óra között, amelynek során valamennyi sebességmérő eszközt bevetve próbálják visszaszorítani a gyorshajtást. Javaslatokat várnak a lakosságtól is, hogy legyenek sebességellenőrzési pontok.

Papp Gábor

A korábbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy az akció napján az ellenőrzött járművezetők 95 százaléka az előírásoknak megfelelően választotta meg a sebességét. Az elmúlt esztendők gyakorlatához hasonlóan az ellenőrzési helyek kijelölése során a lakosság véleményét is szeretnék figyelembe venni, ezért idén is javaslatokat várnak arra vonatkozóan, hogy hol legyenek sebességellenőrzési pontok.

Javaslatokat várnak
Javaslatokat várnak. Forrás: MW

Javaslatokat várnak április 8-ig

A javaslatokat április 8-án 12 óráig várják az erre a célra létrehozott e-mail címeken, Békés vármegyében a [email protected] email címen, de minden vármegyében él ilyen email cím.

A lakosság jelzései alapján, illetve a javasolt helyszínek adottságainak ismeretében a vármegyei rendőr-főkapitányságok jelölik ki a pontos helyszíneket és időpontokat, amelyről a rendőrség honlapján tájékoztatást fognak adni.

Az ellenőrzés elsődleges célja a sebességtúllépés veszélyességének tudatosítása, ugyanakkor a rendőrök a kampány során más jogsértésekkel szemben is fellépnek. A gyorshajtás az egyik legnagyobb tényezője a halálos baleseteknek. A 24 órás Speedmarathon csak az egyik összetevője annak a stratégiának, melynek a célja a halálos balesetek számának csökkenése és Európa útjainak biztonságosabbá tétele.

 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában