Baleset

2023.09.06. 10:44

Kisteherautóval ütközött, kisiklott egy motorvonat Mezőhegyesnél - galériával

Összeütközött egy kisteherautó és egy két vagonból álló motorvonat egy mezőhegyesi vasúti átjáróban, a vonat egyik szerelvénye kisiklott. Sérülés nem történt. A mentési munkálatok ideje alatt pótlóbuszok szállítják az utasokat Mezőhegyes és Mezőkovácsháza között.

Licska Balázs

Fotó: Donka Ferenc

A katasztrófavédelem tájákoztatása szerint a vonaton összesen nyolc ember, a gépjárműben a sofőr tartózkodott. A vonat egyik szerelvénye kisiklott, a másik a sínen van, a vasúti átjárótól ötven méterre állt meg. A balesethez az orosházi és a mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók vonultak ki, akik áramtalanították a mozdonyt és a gépkocsit. Az átjáróban teljes útlezárás, a vasútvonal érintett szakaszán teljes pályazár van érvényben. A társegységek is a baleset helyszínén dolgoznak.

A mentési munkálatok elhúzódhatnak. Fotó: MÁVINFORM

A Mávinform azt írta: a fénysorompó jól működött, tilos jelzést mutatott. Az utasok közül senki nem sérült meg. A motorkocsi két tengellyel kisiklott a baleset következtében, így a műszaki mentés és a helyszínelés elhúzódhat. A vonatok nem közlekedhetnek Mezőhegyes és Mezőkovácsháza között az utasokat pótlóbuszok szállítják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában