Költségvetési csalás

2023.09.27. 15:26

Négymillió forintnyi cigarettát találtak egy elvileg üres bolgár kamionban a pénzügyőrök Gyulánál - videóval

Ugyan nem szállított autót, mégsem közlekedett üresen az a kamion, amelyet Békés vármegyében füleltek le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai több ezer doboz adózatlan cigarettával – ismertették a NAV-nál.

Licska Balázs

A gyulai határátkelőhely közelében ellenőriztek a járőrök egy üres autószállító teherautót. A bolgár járműmonstrum Németországba tartott áruért, amikor a pénzügyőrök alaposan szemügyre vették. A vezetőfülkében, a sofőr ágya alatt kartonszámra lapult a bagó: kétezer doboz magyar zárjegy nélküli cigaretta került elő. A sofőr nem árulta el, hogy kitől vásárolta a dohánytermékeket. A középkorú férfi azt mondta, hogy fuvarja előtt túladott volna rajta, némi haszon reményében. A maszekolás veszteséges lett, a járőrök a több mint 4,4 millió forint értékű adózatlan csempészholmit lefoglalták, valamint jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás miatt eljárást indítottak – ismertették a hatóságnál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában