Katasztrófavédők

2023.08.06. 11:38

Gyulán és Vésztőn okozta a legtöbb kárt a szombati vihar

Harminchét esetben riasztották a tűzoltókat a zivataros időjárás okozta károk felszámolására szombaton Békés vármegyében – közölte a Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Gyemendi Réka

A legtöbb esetben az erős szélben kidőlt fák, letört ágak miatt érkeztek bejelentések.

Fotó: MW-illusztráció

A legtöbb esetben az erős szélben kidőlt fák, letört ágak miatt érkeztek bejelentések. Ezek utakra, épületekre, kerítésekre, parkoló autókra és elektromos vezetékekre dőltek, az erős szél pedig több esetben a kéményeket és a tetőszerkezeteket is megbontotta. A káreseteket a békési és a tótkomlósi önkormányzati, illetve a gyulai, a békéscsabai, a mezőberényi, a szeghalmi, és az orosházi tűzoltó-parancsnokság egységei kezelték. 

A beavatkozók a hét települést érintő káreseményeket motoros láncfűrész, kéziszerszámok és emelőkosaras járművek segítségével számolták fel. A legtöbb beavatkozásra Gyulán és Vésztőn volt szükség. A káreseményekhez kapcsolódóan személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában