Letartóztatták a férfit

2023.08.30. 14:23

Aláírást gyűjtenek Körösladányban az idős asszonyt megerőszakoló férfi és családja elköltözéséért

Aláírásgyűjtés indult Körösladányban azért, hogy az idős asszonyra támadó, szexuális erőszakkal gyanúsított férfi családja hagyja el a települést. A közvélemény szerint nagyon sok van már a família tagjainak rovásán, az elmúlt években többször keveredtek összetűzésbe a törvénnyel, illetve a helyiek nyugalmát is veszélyeztették.

Beol.hu

Az aláírásgyűjtést kezdeményezők nyugalmat szeretnének a településen.

Fotó: Illusztráció: Shutterstock

Szexuális erőszak, súlyos testi sértés és magánlaksértés bűntette miatt elrendelte a bíróság egy 29 éves büntetett előéletű, többszörös visszaesőnek minősülő körösladányi tartózkodási helyű férfi letartóztatását, aki néhány nappal ezelőtt megerőszakolt egy idős asszonyt a településen.

A lakosság véleményét a város polgármestere és mások is határozottan közölték velük. Egyes jelzések szerint a család kedden nem tartózkodott a városban, azt egyelőre találgatják, hogy véglegesen elköltöztek-e, vagy csak időlegesen hagyták el Körösladányt. Az események megdöbbentették a helyieket, óriási felháborodás robbant ki, ezért is indult az említett aláírásgyűjtés. A család tagjainak a ladányiak szerint több dolog is van már a rovásán, egyebek mellett lopások, agresszív viselkedés jellemezte őket, két autót is elkötöttek, majd baleseteztek vele. Az egyik férfi éppen büntetését tölti emiatt. 

Ladányi házukat a család egyik férfi tagja vásárolta néhány éve magánúton, a híresztelésekkel ellentétben sem az önkormányzat, sem más nem játszott szerepet abban, hogy a városba költöztek. 

A hétvégi szörnyűség után a lakosok közül többen megkeresték az önkormányzatot, Kardos Károly polgármester pedig már vasárnap személyesen ment el a családhoz, hogy elmondja, a ladányiak szeretnék, ha elhagynánk a települést.  Olyan információk is hírportálunk birtokába jutottak, hogy a helyi rokonság is ezt szorgalmazta. Kardos Károly kérdésünkre elmondta, a család akkor nemet mondott a határozott kérésre, de mindez, illetve közhangulat és a saját rokonságuk visszajelzései rábírhatták őket, hogy elhagyják a várost. A polgármester megerősítette, információik szerint a rendőrség korábban is több alkalommal eljárt a család tagjaival szemben különböző ügyekben.

Helyi fórumokon felmerült, hogy tiltsák ki a családot a településről, erre azonban az önkormányzatnak nincs jogi lehetősége, és az aláírások sem kényszerítő erejűek. 

Az íveket az önkormányzat azonban eljuttatja majd az eljáró hatóságokhoz. A bíróság ugyanis ítéletével kiszabhat majd kitiltást a jelenlegi gyanúsított ellen, aki várhatóan vádlottként áll majd a bíróság elé. A Büntető törvénykönyv szerint meghatározott esetekben azt, akinek ott tartózkodása a közérdeket veszélyezteti, egy vagy több településről, vagy egy település, illetve az ország meghatározott részéből ki lehet tiltani. A kitiltás tartama az ítélet jogerőre emelkedésével kezdődik. Ha a kitiltást szabadságvesztés mellett szabják ki, annak tartamába nem számít bele az az idő, amely alatt az elítélt a szabadságvesztést tölti, illetve amíg kivonja magát a szabadságvesztés végrehajtása alól. Ha a feltételes szabadságot nem szüntetik meg, a feltételes szabadságon töltött időt a kitiltás tartamába be kell számítani. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában