Katasztrófavédelem

2023.07.02. 15:53

Kidőlt fák és oszlopok: Orosházát érintette a legtöbb viharkár - videóval

A kora délutáni, széllel kísért felhőszakadás Békés vármegye több települését is érintette, a tűzoltókat elsősorban kidőlt fák és oszlopok miatt riasztották – közölte a BM Oszágos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Gyemendi Réka

Fotó: Horváth Bence/Oroscafé

Várszegi György tűzoltó főhadnagy, a Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, ezidáig közel húsz esetben vonultak ki a tűzoltók a viharkárok miatt Békés vármegyében. Az esetek túlnyomó része, körülbelül 90 százaléka ezúttal is Orosházán történt.

Orosházán a Lehel utcában egymástól nem mesze két fa is rádőlt az úttestre, az egység láncfűrész segítségével távolította el az akadályt. Az Ifjúság utcában egy körülbelül hetven centiméter átmérőjű platán zuhant az útra. A Horváth-Pap, a Berzsenyi Dániel, a Csizmadia Sándor és az Arany János utcákban, illetve a 474-es úton szintén kidőlt fák miatt vonultak ki az egységek, a legtöbb helyszínen a tűzoltók számolták fel az akadályt. A Csorvási úton egy villanyoszlopot és több fát is kidöntött a szél és a Szilágyi Erzsébet utcában is egy villanyoszlop dőlt meg. 

Nem kímélte a vihar Békést sem, ahol a 4238-as utat elzárta egy fa. Mindemellett Békés és Gerla között is fakidőléshez riasztották az egységeket. A tűzoltók folyamatosan dolgoznak a viharkárok felszámolásán.

Fotó: Facebook

Több olyan helyszínt felkeresett vasárnap délután Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere, ahol a vihar kárt okozott. 

„Személyi sérülésről nincs tudomásom, de fák dőltek az úttestre például a Lehel utcában, az ifjúság utcában, a Csizmadia és Arany utcákban. Tűzoltóink folyamatosan dolgoznak a károk felszámolásán. A Csorvási úton azonban egy villanyoszlop dőlt ki, több fával egyetemben, itt hosszabb időt fog igénybe venni a kárelhárítás. A Szilágyi Erzsébeten is megdőlt egy villanyoszlop” – írta közösségi oldalán a polgármester.

Dávid Zoltán megköszönte a katasztrófavédelem gyors és hatékony reagálását.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában