Békés vármegye

2023.05.30. 12:57

Három férfi jogosítványát vették el pünkösdkor

Pünkösdvasárnap és pünkösdhétfőn, kevesebb mint 24 óra leforgása alatt három férfi jogosítványát vették el a rendőrök azért, mert a sofőrök ittasan ültek volán mögé – ismertették a rendőrségen.

L. B.

Fotó: Shutterstock

Egyiküket vasárnap a gyulai közúti határátkelőhelyről állították elő. A bolgár férfi tehergépkocsival jelentkezett belépésre, és a határrendészek nemcsak az iratait és a járművét ellenőrizték, hanem meg is szondáztatták. Miután felmerült, hogy alkohol van a szervezetében, nem mehetett tovább, büntetőeljárás indult ellene. Szintén vasárnap Kisdombegyházon igazoltattak a rendőrök egy autóst, nála is ittasságot jelzett a szonda. A harmadik férfit hétfőn Gyulán, a Tiborc utcából állították elő, mert a gyanú szerint elindulás előtt ő is alkoholt ivott. 

Az ittas járművezetés jelentős kockázati tényező az utakon. A rendőrség a balesetek megelőzése érdekében kéri, hogy aki alkoholt fogyasztott, ne vezessen, mert magát és közlekedő partnereit is veszélyezteti – hangsúlyozták.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában