Békés vármegye

2023.04.09. 12:31

A piros az tilos, ez soha nem lehet vitatéma – szabálytalankodók kifogásai útjainkon

Sokszor a rendőröket is meglepik a közlekedésben szabálytalankodók magyarázatai. Sorozatunk harmadik részéből kiderül, hogy „egy semmi kis kereszteződésben” is meg kell állni a pirosnál. Ha pedig egy utánfutó irányjelzője és a féklámpája sem világít, nem oldja fel a súlyos mulasztást, hogy „itt engem mindenki ismer, tudják, hogy merre megyek.” Dr. Szombati Andreával, a Békés vármegyei főkapitányság sajtószóvivőjével és a forgalomellenőrző alosztály rendőreivel néhány érdekes esetet idéztünk fel.

Ny. L.

Egy férfi, amikor áthajtott a piroson azt mondta a rendőröknek (némi finomítással): „Ez egy semmi kis kereszteződés.” Dr. Szombati Andrea hozzátette a férfi magyarázatához, attól, hogy kicsinek tartja vagy sem az illető, attól még kereszteződés. Mindebből az következik, hogy bármennyire is nem úgy gondolja a sofőr, keresztezhették volna az útját, amiből baleset történhetett volna, egyébként pedig a piros az tilos, ez nem is lehet vitatéma.

Érdekes annak a férfinak is a magyarázata, akit azért állítottak le, mert autójával utánfutót húzott, de azt nem kötötte szabályosan az autóra, így az irányjelző és a féklámpa sem világított a vontatmányon. Az intézkedés egy Békés vármegyei kistelepülésen történt, ezzel függ össze a magyarázat. A férfi ugyanis azt mondta: „Itt engem mindenki ismer, tudják, hogy merre megyek.” Ha valaki azonban mégsem tudja, és az utánfutós irányjelzés nélkül bekanyarodik elé balra, annak súlyos következménye is lehet.

Nem kistelepülésen, hanem egy forgalmas Békés vármegyei kereszteződésben – mely már több balesetnek, köztük halálosnak is volt helyszíne – történt, hogy egy kerékpáros nő a STOP-táblánál nem állt meg, áthajtott a kereszteződésen. Amikor a rendőrök kérdőre vonták, azt állította, hogy ő bizony megállt, és körülnézett. A történtekről felvétel készül, és miután a rendőrökkel együtt megnézték, a nő azt kérdezte: „Ez vicc?” Hát nem az volt, hanem a valóság. Még jó, hogy nem ütötték el.

Szabadkígyós forgalmas külterületi részen szlalomozott egy autós nemrégiben. Sávját többször elhagyta, majd hirtelen visszatért oda. Miután a felvétel megjelent a közösségi médiában, a békéscsabai kapitányság eljárást indított, és a rendőrök keresni kezdték a szabálytalankodót. A videón ugyan látható a rendszám, de a kocsi többször is tulajdonost cserélt, ezt azonban nem jelentették be, és egyszer sem írták át az autót az új tulajdonos nevére. A rendőrök ennek ellenére néhány nap alatt azonosították azt a fiatalembert, aki a gyanú szerint szlalomozott a kocsival.

Amikor kihallgatták, elismerte, hogy ő vezetett. Azt vallotta, kevés volt az autóban az üzemanyag, ezért meg akarta mozgatni a benzint a tankban. A férfinak egyébként nincs érvényes vezetői engedélye, és az autót korábban kivonták a forgalomból. Erre mondják: három az egyben.

Szívesen hivatkoznak arra a lefülelt gyorshajtók, hogy rosszul lett ember visznek avagy éppen beteghez sietnek, erről ITT írtunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában