Kék hírek

2023.03.21. 11:45

Egy hónapra letartóztatta a Békéscsabai Járásbíróság a jordán embercsempészt

Vagyoni haszonszerzés céljából, több embernek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt kezdeményezte a Battonyai Járási Ügyészség egy 27 éves, jordán állampolgárságú, de Romániában élő férfi letartóztatását a minap.

Ny. L.

Fotó: Shutterstock illusztráció

A férfi anyagi haszonszerzés céljából szándékosan segítséget nyújtott összesen 28 külföldi – tizenhét bangladesi, nyolc nepáli, egy-egy indiai, egyiptomi pakisztáni – állampolgárnak abban, hogy idén március 16-ára virradó éjjel illegálisan, a zöldhatáron keresztül átlépjék a Battonyai Határrendészeti Kirendeltséghez tartozó román-magyar államhatárt. A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója a terhelt letartóztatását a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint a bizonyítás veszélyeztetése miatt egy hónapra elrendelte.

A jordán férfi a külföldi állampolgárokat Románia területén helyezte el az általa vezetett, román kistehergépjármű utasterébe, és őket a határőrizeti szervek megkerülésével, a zöldhatáron átlépve Magyarországra szállította, majd Battonya külterületén megindult velük az ország belseje felé.

A férfi által vezetett gépjárművet a Battonyai Határrendészeti Kirendeltség járőrei március 16-án hajnali egy óra után nem sokkal Battonya külterületén, a 4444. számú úton ellenőrizték. Az intézkedés megkezdésekor a kistehergépkocsit vezető terhelt a jármű bal oldali ajtaját kinyitva a járműből kiugrott, és elfutott, de rövid üldözés után elfogták. Őt, valamint az általa szállított migránsokat a Battonyai Határrendészeti Kirendeltség hivatalos helyiségébe állították elő. A migránsok útját embercsempészek szervezték, akiknek különböző összegeket fizettek, illetve helyeztek letétbe ezért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában