Elsőfokú ítélet

2023.02.25. 12:01

Marihuánával kereskedett a két békéscsabai férfi

Az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozza az ügyészség a kábítószerrel kereskedő békéscsabai férfiakkal szemben.

P. G.

Forrás: Shutterstock

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség másodfokú ügyészségként arányosnak tartja az elsőfokú bíróság által kiszabott büntetést annak a két férfinak az ügyében, akik hosszabb időn keresztül kábítószert értékesítettek Békéscsaba területén.

Első fokon a Gyulai Törvényszék járt el az ügyben a Békés Vármegyei Főügyészség vádirata alapján. Az elsőfokú ítélet szerint 2019 nyara és 2021 februárja között az egyik férfi rendszeresen értékesített az általa termesztett marihuánából a másiknak, aki a megvásárolt kannabiszt ugyanebben az időszakban, több esetben az édesanyja és a barátnője közreműködésével, Békéscsabán több személynek továbbértékesítette.

A két férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését, amelynek eredményeként mindketten több mint egy millió forint bevételre tettek szert. Az elsőfokú bíróság a vádlottakat kábítószer-kereskedelem bűntette miatt 5 év, illetve 2 év 8 hónap szabadságvesztésre ítélte, és mindkettőjükkel szemben vagyonelkobzást rendelt el a kábítószer eladásából befolyt pénzösszegre. Az elsőfokú ítélet ellen a vádlottak és védőik enyhítésért fellebbeztek, ezért az eljárás másodfokon folytatódik. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség egyetértett a büntetések tartamával, ezért az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozta. Másodfokon az ügyben a Szegedi Ítélőtábla dönt.


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában