Fő a láthatóság

2022.12.30. 14:48

Tízgyermekes csabai családhoz került a rendőrség egyedi karácsonyfája - galériával

Tízgyermekes békéscsabai családot segített a Békés Megyei Balesetmegelőzési Bizottság. Láthatósági mellényeket, villogókat, prizmákat és társasjátékokat vittek a gyermekeknek.

Gy. R.

A békéscsabai Sárközi családnak Hudák Pál rendőrezredes, rendészeti megyei rendőrfőkapitány-helyettes, a bizottság elnöke vitte el az ajándékokat

Felhívást tett közzé a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság december 19-én, melynek célja az volt, hogy a láthatósági mellényekből, villogókból, prizmákból készült „karácsonyfájuk” részei olyan helyre kerüljenek, ahol nagy hasznát veszik azoknak. Az ajándékokkal feldíszített fa, amelynek tetején OBB Marci, az Országos Balesetmegelőzési Bizottság kabalafigurája ült, a békéscsabai főkapitányság aulájában várta leendő gazdáját. Mint korábban írták, a mellények, villogók nem csak dísztárgyak, hanem fontos és hasznos kellékek, hiszen a biztonságos közlekedés alapfeltétele az, hogy láthatók legyünk. A bizottság azt szerette volna, hogy a karácsonyfa alkotóelemei olyan családhoz jutnának el, ahol sok gyermek van. 

Ahogy pénteken  közösségi oldalukon közzétették, a megye szinte minden részéről érkeztek javaslatok, volt olyan iskolai osztály is, akik azért jelentkeztek, mert úgy érzik, hogy mióta együtt tanulnak, egy családdá váltak.

Végül a békéscsabai Sárközi családot választották ki, akiket Hudák Pál rendőrezredes, rendészeti megyei rendőrfőkapitány-helyettes, a bizottság elnöke keresett fel. A családban tíz gyermeket nevelnek szeretetben. Közülük négyen a Békéscsabai Kazinczy Ferenc Általános Iskolába járnak, illetve az idősebb testvérek között vannak olyanok, akik ebből az intézményből ballagtak el. A családot Bujdosó Éva intézményvezető helyettes mutatta be e-mailben a bizottságnak. Írásából kiderült, hogy a család Békéscsaba Jamina városrészében lakik és a gyermekek kerékpárral járnak iskolába. Emellett szorgalmasak és jól tanulnak, ezért igazán megérdemelnék az ajándékot. A családnak mellényeket, villogókat, prizmákat és a társasjátékot vittek. 

A rendőrségnél hangsúlyozták, a láthatóság a biztonságos közlekedés alapfeltétele, éppen ezért rendszeresen pogramokkal, tájékoztatókkal igyekeznek felhívni erre a figyelmet. Még inkább szükség van erre az őszi-téli időszakban, amikor rövidebbek a nappalok és többet kell szürkületben és sötétben közlekedni, emellett gyakori a köd.

A szakemberek mindenkitől azt kérik, vigyázzanak magukra, gyermekeikre és legyenek tekintettel közlekedő partnereikre azért, hogy az új esztendőben minél kevesebb közlekedési baleset történjen az utakon, hiszen mindenkit hazavárnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában