Kék hírek

2022.12.30. 21:08

„Megdöglessz!” feliratot is festett haragosa mezőberényi házának falára

Kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt emelt vádat a Békési Járási Ügyészség egy 25 éves, büntetett előéletű férfi ellen, aki haragosa házának utcafrontját festékszóróval összefirkálta.

Ny. L.

Illusztráció

Forrás: shutterstock.com

A vádirat szerint a férfi és a sértett között már korábban megromlott a jó viszony. A férfi 2022. november 5-én 22 óra és 23 óra között ittas állapotban magához vett egy 1,5 literes festéket tartalmazó festékszóró flakont. Mégpedig azért, hogy vélt sérelmein elégtételt vegyen. A sértett mezőberényi házához ment, és az ingatlan utcafronti falára „megdöglessz!!” feliratot, valamint fölé egy halálfejet és keresztbe rakott csontot festett fel. Mindezzel a ház utcafronti homlokzatát szándékosan megrongálta, abban 130 ezer forintos kárt okozott, amely az eljárás során nem térült meg.

A járási ügyészség a terhelt beismerése esetére arra tett indítványt, hogy a bíróság a büntetett előéletű, cselekményét felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt elkövető férfit elzárásra ítélje. Emellett kötelezze őt a sértett kárának a megtérítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában