Kényszerintézkedés

2022.12.12. 11:16

Egy hónapra rács mögé került a magyarbánhegyesi apagyilkos

Emberölés miatt, a megyei főügyészség kezdeményezésére egy hónapra elrendelte a Békéscsabai Járásbíróság annak a 25 éves magyarbánhegyesi-mezőkovácsházi férfinak a letartóztatását, aki múlt héten szerdán megkéselte a 45 éves édesapját – ismertették a megyei főügyészségen.

L. B.

Fotó: Shutterstock illusztráció

A férfi múlt héten szerdán, 12 óra előtt nem sokkal Magyarbánhegyesen, az utcán előzetes szóváltást követően bántalmazta a 45 éves édesapját. Egy közel 15 centiméter pengehosszúságú katonai tőrrel a nyakán, a felsőtestén, valamint mindkét combján több alkalommal megszúrta, ennek következtében az édesapja a helyszínen életét vesztette.

A kényszerintézkedést egyrészt azért kezdeményezte a vádhatóság, mert a fiú a tette után elmenekült a helyszínről, őt a rendőrök körözés alapján a békéscsabai vasútállomáson fogták el. 

A megyei főügyészség szerint a jövőben is tartani lehet a szökésétől. Másrészt a bűncselekmény jellegére, az elkövetés körülményeire figyelemmel, valamint arra, hogy a férfival szemben egy másik büntetőeljárás is folyamatban van garázdaság és súlyos testi sértés miatt. Így feltehető, hogy szabadlábra kerülése esetén újabb hasonló bűncselekményeket követne el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában