Light Friday

2022.11.04. 16:01

Több száz láthatósági mellény és villogó talált gazdára a rendőrség csabai akcióján - videóval

Békéscsabán is nagy érdeklődés mellett zajlott a „Light Friday”. A szerencsekeréknél, amellyel az érdeklődők kiforgathatták, milyen ajándékot kapnak, időnként sorok is kialakultak.

Beol.hu

Fotó: Bencsik Ádám

A „Light Friday” országos akció keretében pénteken 10 órától 15 óráig Békéscsabán, a városközpontban is ajándékkal várták a rendőrök a járókelőket, kerékpárosokat. A 100 százalékos leértékelés keretében láthatóságot segítő eszközöket kaphattak ingyen az érdeklődők. Több száz prizma, fényvisszaverő matrica, láthatósági mellény, villogó talált gazdára. Egy szerencsekereket lehetett megpörgetni, és mindenki olyan ajándékot kapott, amit kiforgatott. Sokan fejezték ki a köszönetüket azért, hogy a rendőrség tart ilyen akciót. 

 

A megajándékozottak közül többen azt is elmondták, hogy a családjukból ki használja majd a hasznos kelléket. Így az unokáktól a nagyszülőkig minden korosztályhoz került az erre a napra beszerzett ajándékokból. Ősszel, illetve télen egyre többet közlekedünk szürkületben, sötétben, ködben, esőben. Rendkívül fontos, hogy minden közlekedő használja, tartsa karban a kerékpárján, gépkocsiján a lámpákat, jelzőfényeket. A láthatósági mellények, fényvisszaverő ruhák pedig erősítik a gyalogosok, kerékpárosok biztonságát, így használatuk akkor is ajánlott, ha a települések belterületén közlekednek - adta hírül a police.hu.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában