Orosháza

2022.07.30. 12:26

Kamu telefonos hirdetésekkel csapta be vásárlóit egy hencidai nő

Többeket átvert az interneten feladott hirdetéseivel az a 22 éves Hajdú-Bihar megyei, hencidai nő, aki ellen az Orosházi Járási Ügyészség csalás miatt emelt vádat. A vádlott az ügyészség indítványa alapján pénzbüntetést kaphat, illetve meg is kell térítenie az okozott kárt.

L. B.

Illusztráció: Shutterstock

A nő 2020 végén azzal szerzett pénzt, hogy az egyik közösségi portál apróhirdetési felületén olyan mobiltelefonokat hirdetett meg álneveken eladásra, amelyekkel igazából nem is rendelkezett. 

Az érdeklődőket szándékosan megtévesztette, és a vételár vagy az előleg kifizetése után a vevőknek a mobiltelefonok helyett más holmikat – például telefontöltőt, wifi-routert, tévé-dekódert – vagy éppen semmit sem küldött. 

Aztán törölte a profilját, így elérhetetlenné vált. Összesen hat vásárlót csapott be, nekik 300 ezer forintos kárt okozva. Két vevő számára megtérült a kár, mivel ők utánvéttel kérték a csomag szállítását, és annak átvétele után rögtön látták, hogy becsapták őket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában