Csorvás

2022.07.18. 14:58

Drónokat is bevetettek: a kukoricásban találták meg az eltévedt férfit

Fél napon keresztül kerestek egy eltévedt férfit Csorvás közelében zsaruk, polgárőrök, önkéntes tűzoltók és egy mentőcsoport munkatársai. Drónokat is bevetettek. Egy kukoricaföld mellett találták meg a mozogni már nem képes embert.

Beol.hu

A rendőrök fél napon keresztül kerestek egy eltévedt férfit Csorvás közelében. A képen Tóth Zoltán alezredes, a Békéscsabai Rendőrkapitányság közrendvédelmi osztályvezetője.

Forrás: Zsaru Magazin/Facebook

Mint arról hírt adtunk, június 18-án 23 óra körül bejelentés érkezett a tevékenységirányítási központba, miszerint az egyik idősek otthonából kerékpározni indult egy ellátottjuk kora délután, de nem tért vissza. A férfinál volt mobiltelefon, a csorvási körzeti megbízottak többször felhívták, és tudtak is vele beszélni. Elmondta nekik, hogy lát fényeket, és egy kukoricatábla mellett van.

A történtekről Tóth Zoltán alezredes, a Békéscsabai Rendőrkapitányság közrendvédelmi osztályvezetője beszélt a Zsaru magazinnak.

– Azt tudni kell, hogy a terület irtózatosan nagy – mondja Tóth Zoltán alezredes. – Hajnalban hívtak a kollégák, hogy egész éjjel keresték a férfit, de nem találták meg. Én is kimentem a helyszínre, ahol már tíz polgárőr, tíz önkéntes tűzoltó és tíz kolléga volt, a Körös Mentőcsoport tagjai pedig három drónnal voltak jelen. 

– Annyi szerencsénk volt, hogy 6 órakor a testvére még tudott a bajbajutottal beszélni. Ez megnyugtató volt, mert tudtuk, hogy életben van. Az adótornyok segítségével nagyjából behatároltuk, hogy körülbelül merre lehet. Így szűkítettük a kutatási kört.

A drónnal keresték a piros kerékpárt, mert egy kukoricaföldön feltűnő, és ha az meglett volna, akkor keresőkutyát indíthattak volna róla, és a kutatási irányt is be tudják lőni. De nem találták. Hatalmas területen kerestek. Az alezredes elmondása szerint egy 10 kilométer hosszú és 4 kilométer széles részt kellett átkutatni.

– Az volt a szerencsénk, hogy Csorváson, a szennyvíztelepnél állítottak fel egy adótornyot, és az utolsó hívásnál oda jelentkezett be a mobiltelefon – folytatja az alezredes. – Végül ennek köszönhetően ezután hamar megtalálták a polgárőrök a kiszáradás jeleit mutató férfit fél 12-kor Csorvás és Kondoros között, a Dögös–Kákafoki-csatorna partján. Fél napon keresztül kerestük.

A férfi ott ült, és már meg sem tudott mozdulni. A körülményekhez képest jó állapotban volt. A keresők értesítették a mentősöket, de mivel elég nehezen lehetett megközelíteni a helyet, így ketten beemelték a férfit egy terepjáróba, és végül átadták a mentőszolgálat munkatársainak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában