Bírósági tárgyalás

2022.06.05. 13:36

Elvette exe telefonját a gyulai férfi, majd megváltoztatta a jelszavát

Információs adat megsértésének bűntette miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt annak a 36 éves büntetett előéletű gyulai férfinak az ügyében, aki jogosulatlanul megváltoztatta volt barátnőjének jelszavait. Az ügyészség indítványa szerint a nyomozás során felmerült 120 ezer forintos bűnügyi költséget is neki kell majd megfizetnie.

beol.hu

/Illusztráció: 123rf.com/

A férfi és barátnője tavaly június 23-áig párkapcsolatban éltek, ezután kapcsolatuk megszakadt, amelyet a férfi nehezen fogadott el, féltékeny volt. A férfi tavaly június 28-án, a nővel való találkozása során megszerezte mobiltelefonját, majd azt egészen addig birtokolta, amíg azt rá egy napra a rendőrök le nem foglalták tőle. 

A férfi ezen időszak alatt – mivel ismerte a telefon feloldó kódját – a mobiltelefon, illetve a közösségi portálokon használt jelszavát megváltoztatta és a telefon lokátorát kikapcsolta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában