Pénzbüntetés

2022.05.14. 11:21

Bántalmazás miatt kell felelnie a békéscsabai férfinak

Garázdaság vétsége miatt emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség és vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt egy 39 éves büntetlen előéletű békéscsabai férfi ellen, aki egy közlekedési konfliktusból kifolyólag bántalmazott egy másik férfit.

Illusztráció: Shutterstock

A Békés Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi március 19-én, a délelőtti órákban autóval közlekedett Békéscsabán, a Kolozsvári utcán, amikor a Batsányi utca kereszteződésének elhagyása után az egyik kapubejáróból kitolatott elé a terhelt egy teherautóval. A  férfi dudával jelezte, legyen figyelmesebb, ezt követően kikerülte őt és továbbhaladt, majd észlelte, hogy a terhelt szorosan az autója mögött közlekedik. Ezért befordult egy utánfutó-kölcsönzőhöz, ahová nagy sebességgel a teherautós is követte, indulatosan kiszállt, odament hozzá, kiabálni kezdett vele, majd egy alkalommal mindkét kezével meglökte és megfeszített mellkasával lökdösni is kezdte az autóst, illetőleg egy alkalommal combbon rúgta. A férfi értesítette a rendőrséget, a terhelt azonban nem várta meg a kiérkező rendőröket, hanem elhagyta a helyszínt. A teherautó sofőrje kihívóan közösségellenes, erőszakos cselekménye alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában