Próbaidő

2022.04.23. 18:50

Testvérlátogatás közben fosztotta ki a háziakat egy orosházi fiú

A Gyulai Járási Ügyészség négy rendbeli kifosztás bűntette miatt emelt vádat egy 17 éves orosházi fiúval szemben, aki testvérét ment meglátogatni, de közben kifosztotta a háziakat.

Beol.hu

Illusztráció: Shutterstock

A fiatalkorú 2021. július 23-án Sarkadra utazott, hogy nővérét meglátogassa, aki élettársával annak szülei házában élt együtt élettársa szüleivel és két testvérével. A fiú napközben kifigyelte, hogy a háziak hol tartják az értékeiket, majd éjszaka, miközben mindenki aludt, ellopta azokat. 

A szülők hálószobájából, egy szekrényben elhelyezett táskából magához vett 300 ezer forint készpénzt, a gyerekek hálószobájából egy 50 ezer forint értékű mobiltelefont a töltőjével együtt, míg a folyosóról egy szintén 50 ezer forintos mobiltelefont zsákmányolt a töltőjével együtt, majd angolosan távozott a lakásból és hajnalban hazautazott Orosházára. 

A pénzt még aznap elköltötte, az egyik mobiltelefont pedig 35 ezer forintért értékesítette. Ezt a készüléket utóbb lefoglalták, míg a másik telefon nem került elő.

Tekintettel arra, hogy a fiatalkorú terhelt cselekményét a vele szemben más ügyben, 2 rendbeli társtettesként elkövetett lopás vétsége miatt alkalmazott próbára bocsátás hatálya alatt követte el, ezért a járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a próbára bocsátást szüntesse meg és a terhelttel szemben egységes büntetésként fiatalkorúak fogházbüntetését szabjon ki, melynek végrehajtását próbaidőre függessze fel. 

Indítványt tett az ügyészség arra is, hogy a bíróság állapítsa meg, a fiatalkorú terhelt a próbaidő alatt a törvény erejénél fogva pártfogó felügyelet alatt áll, illetőleg az elköltött készpénz és az eladott mobiltelefon értékével azonos összegre vagyonelkobzást rendeljen el vele szemben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában