Medgyesegyháza

2022.04.06. 15:57

Alvó férfit fosztott ki, kábítószert is találtak nála a rendőrök

Kifosztás bűntette és fogyasztással, illetve csekély mennyiségű kábítószer fogyasztás céljából megszerzésével elkövetett kábítószer birtoklásának vétsége miatt emelt vádat a Battonyai Járási Ügyészség egy 24 éves büntetett előéletű medgyesegyházi férfi ellen, aki egy alvó férfit fosztott ki, a rendőri intézkedés során pedig kábítószert is találtak nála.

Illusztráció: Shutterstock

A fiatal férfi és a későbbi sértett 2021. augusztus 01-én, a kora hajnali órákban Medgyesegyházán, az egyik Kossuth téri szórakozóhelyen tartózkodtak és mindketten fogyasztottak alkoholt. A sértett erősen ittas állapotba került, ezért lefeküdt egy közelben felállított színpadra és elaludt. A terhelt odament hozzá, és miután meggyőződött arról, hogy a másik férfi mélyen alszik és e miatt védekezésre képtelen állapotban van, átkutatta a ruházatát.  A terhelt a sértett nyakába akasztott táskájából kivette a sértett pénztárcáját, melyből elvett 30 ezer forint készpénzt és egy darab 5 euros bankjegyet, valamint a táskából kivette a sértett 70 ezer forint értékű mobiltelefonját és 20 ezer forint értékű öngyújtóját. Ezt követően a mobiltelefont a sértett arcához tartva annak képernyőzárját kikapcsolta és a telefon gyári beállításait visszaállította, majd az elvett dolgokat a ruházatába rejtette és a helyszínről eltávozott. A lopással több mint 120 ezer forint kárt okozott a sértett részére, amely nem térült meg. A rendőrség a férfit még aznap elfogta és előállította. Ennek során átvizsgálták a ruházatát és a nála lévő táskából előkerült 11 gramm növényi törmelék, kábítószernek minősülő marihuána, 1 darab fémből készült pipa és 1 darab fémből készült őrlő. A terhelttől levett vizeletminta is kábítószerfogyasztást igazolt: a vizeletéből a marihuána és az extasy hatóanyaga került azonosítására.

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt elsődlegesen, hogy a bíróság jelen ügyet egyesítse a terhelttel szemben kábítószer birtoklásának bűntette és más bűncselekmény miatt a Battonyai Járásbíróságon már folyamatban lévő eljáráshoz. A járási ügyészség indítványozta továbbá, hogy a bíróság a férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetést szabjon ki, határozott időre tiltsa el a közügyek gyakorlásától, kobozza el a tőle lefoglalt kábítószert és az annak fogyasztásához szükséges eszközöket, a kifosztással elért vagyoni előny erejéig vagyonelkobzást rendeljen el vele szemben, illetőleg kötelezze őt a nyomozás során felmerült 180 ezer forintot kitevő bűnügyi költség megfizetésére is. 

Tekintettel arra, hogy a férfi a bűncselekményeket a vele szemben garázdaság bűntette és más bűncselekmények miatt kiszabott 1 év 2 hónap időtartamú börtönbüntetés felfüggesztésének próbaideje alatt követte el, a járási ügyészség kezdeményezte ezen felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtásának elrendelését is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában