Vádemelés

2022.04.23. 12:52

A szomszédjától lopta az áramot egy végegyházi férfi

Kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat a Battonyai Járási Ügyészség egy 36 éves büntetett előéletű végegyházi férfi ellen, aki áramlopást követett el.

Beol.hu

Illusztráció: Shutterstock

Az áramszolgáltató egy végegyházi ingatlanban az áramszolgáltatást még 2017 decemberében megszüntette. A férfi 2020. május végén, június elején költözött be az ingatlanba, mivel ekkor élettársi kapcsolatot létesített az ott lakó nővel. 

Tekintettel arra, hogy az ingatlanban nem volt áramszolgáltatás, a férfi a beköltözését követő napokban átment a szomszédos ingatlanba, annak padlásterébe, és ott jogtalan eltulajdonítás szándékával az áramszolgáltatást biztosító méretlen csatlakozóvezeték védőcsövét megbontotta, a csatlakozóvezetékre egy alumínium vezetéket kötött, amit átvezetett az általa is lakott házba. 

A méretlen vezetéket részben a talajba ásva elrejtette, míg a ház különböző helyiségeibe lengőkábelen keresztül juttatott áramot a fogyasztókhoz. 

A szabálytalan áramvételezést 2021. január 23-n szüntették meg, eddig az időpontig a férfi 240 ezer forint értékű áramot tulajdonított el. Az áramszolgáltató részére okozott kár nem térült meg.

A járási ügyészség a terhelt beismerése esetére mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a terheltet próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélje, a próbaidőre tartamára rendelje el pártfogó felügyeletét, kötelezze a sértett részére okozott kár megtérítésére és a nyomozás során felmerült közel 45.ezer forintos bűnügyi költség megfizetésére, illetőleg 84 ezer forint erejéig vagyonelkobzást rendeljen el vele szemben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában