Kék hírek

2022.02.09. 07:01

Rugdosta és a hajánál fogva húzta a földön élettársa fogyatékkal élő fiát a szabadkígyósi férfi

Könnyű testi sértés miatt emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség egy 45 éves szabadkígyósi férfi ellen, aki élettársa testi és szellemi fogyatékosságban szenvedő fiát bántalmazta. A járási ügyészség indítványa arra irányult, hogy a bíróság a férfit felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje és rendelje el párfogó felügyeletét.

Fotó: Shutterstock

A férfi Szabadkígyóson lakik élettársával és annak 30 éves fiával, aki születésekor elszenvedett agykárosodása miatt súlyos testi-szellemi fogyatékosságban szenved. Tavaly július 23-án a nő és a férfi a késő esti órákban érkeztek haza Békéscsabáról, egy összejövetelről. A férfi erősen ittas állapotban volt, már útközben vitát kezdeményezett a nővel, hazaérkezés után pedig veszekedni kezdett a beteg sértettel, hogy miért nyúlt az ő párnájához. Mivel a férfi hangosan kiabált, a nő próbálta őt csitítani, amin a terhelt még jobban felidegesítette magát, megrángatta és megütötte élettársát, aki a földre esett. 

Ezt követően odalépett a fogyatékosságban szenvedő fiúhoz, lelökte az ágyról, majd megragadta a hajánál fogva, és húzni kezdte, illetőleg többször megrúgta.

A nő próbálta elhúzni a fiától az élettársát, a férfi azonban ellökte őt, majd újra megrúgta és megütötte a sértettet. Végül a nő kihívta a rendőröket. A sértett – aki a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett – a súlyos testi-szellemi fogyatékossága miatt egy ilyen jellegű bűncselekmény elhárítására egyáltalán nem vagy csak minimálisan képes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában