kék hírek

2021.10.08. 15:48

Öttagú dévaványai család került életveszélybe a gondatlan apa miatt

Egy öttagú család kapott szén-monoxid-mérgezést egy házban Dévaványán. Az épületben működtetett gázkészülékek nem voltak karbantartva és az ablakokat is úgy cserélte le műanyagra a családfő, hogy nem gondoskodott szellőzők kialakításáról. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

beol.hu

Két felnőtt és három gyermek lett rosszul március 15-ről 16-ára virradó éjjel Dévaványán, egy családi házban. Az apa egy koppanás zajára ébredt fel és érezte, hogy szédül.

Azonnal kinyitotta az ablakot, közben a felesége is felébredt, de ahogy felállt és menni akart a férfi után, elájult.

Az apa gyorsan felkeltette a gyerekeket és az ablak közelébe segítette őket. A két fiú és a lány fejfájásra panaszkodtak. A mentők az egész családot kórházba vitték.

/Fotó: police.hu/

A szakértő bevonásával lefolytatott vizsgálat megállapította, hogy a házban üzemeltetett fali vízmelegítő és gázkonvektor nem volt karbantartva.

Az ablakokat pedig a családfő évekkel ezelőtt saját kezűleg úgy cserélte ki a korábbiaknál jobban szigetelő új műanyag ablakokra, hogy a tervezett változtatásokat a gázszolgáltatóval nem hagyatta jóvá, nem kérte szakember segítségét szellőzők kialakításához.

A férfi ellen ezért a Szarvasi Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség miatt büntetőeljárást indított.

A mérgezésből szerencsére a család minden tagja felépült, maradandó egészségkárosodást nem szenvedtek. A férfi azonban kihallgatásán elmondta, hogy nem ismerte azokat az előírásokat, amelyeket az ablakcserekor megszegett.

Nagyon bántja, hogy gondatlan volt, hiszen az egész családot nagyon megviselték a történtek. A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait szerdán továbbította az ügyészségre – írja a police.hu.

Kapcsolódó cikkünk:

https://www.beol.hu/egyperces/indul-a-futesi-szezon-elozzuk-meg-lakastuzeket-4400135/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában