Békés megye

2021.08.10. 11:27

Az extrém időjárás sok munkát adott a tűzoltóknak

Villanyvezetékre szakadt ágak, kidőlt fák, tarlótűz, közlekedési balesetek és villámcsapás adott munkát a megye tűzoltóinak a hétfői nap folyamán.

beol.hu

Villám csapott tegnap kora hajnalban egy családi ház elektromos hálózatába Kondoroson, a Szabadság utcában. A túlfeszültség következtében a házban több helyen is füstöltek az elektromos csatlakozók, de tűz nem keletkezett. A szarvasi hivatásos tűzoltók, az áramszolgáltatóval közösen az épületet, valamint az elektromos hálózatot átvizsgálták, lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor.

Személyautó árokba hajtott tegnap reggel Körösladány településen, a Nagy Márton úton. A balesetben megsérült, autójával egyedül utazó sofőr kiemelésében nyújtottak segítséget a mentőszolgálatnak a szeghalmi hivatásos tűzoltók. Az egység a jármű áramtalanítását követően átadta a helyszínt a rendőrség munkatársainak.

Akácfa ága villanyvezetékre szakadt tegnap délelőtt Békéscsabán, a Dessewffy utcában. A vezetékre szakadt ágat a helyi hivatásos tűzoltók, létra és motoros láncfűrész segítségével eltávolították.

Két nagy méretű akácfa dőlt ki a délutáni órákban Kondoroson, a Csabai utcában. Az erősen megdőlt fák épületet és elektromos vezetéket veszélyeztettek. A szarvasi hivatásos tűzoltók mentőkötél és láncfűrész segítségével távolították el a növényzetet.

A késő esti órákban egy platánfa nyolcméteres ága szakadt le Békéscsabán, a Tölgyfa utcában. A helyi hivatásos tűzoltók láncfűrész és emelőkosaras jármű segítségével a veszélyhelyzetet megszüntették. Az esetekkel kapcsolatban senki sem sérült meg.

Száraz fű és szemét foltokban égett tegnap délután Békésen, a Bihari János utcában. A helyi önkormányzati tűzoltók vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották, majd a területet átvizsgálták.

Nem sokkal később learatott búzatarló égett Dombegyházán, a Sugár utca közelében. Az öt hektáron égő terület veszélyeztette a szomszédos kukoricatáblát. A mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók, kéziszerszámok és vízsugár segítségével a tüzet eloltották, majd a területet egy munkagép körbetárcsázta.

Az esti órákban száraz aljnövényzet gyulladt meg Kétegyháza külterületén, a vasúti sínek mellett. A nyolcszáz méter hosszan égő vegetációt a gyulai hivatásos tűzoltók, előreszerelt vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották, majd ismét megindulhatott a vasúti forgalom. Az esetekkel kapcsolatban senki sem sérült meg, valamint anyagi kár sem keletkezett.

Egy személyautó tegnap éjfélkor letért az úttestről, majd villanyoszlopnak csapódott Szeghalom és Vésztő között, a 4234-es úton. Az ütközés következtében az árokban oldalára borult járműre elektromos vezetékek szakadtak. A szeghalmi hivatásos tűzoltók az elektromos hálózat kiszakaszolását követően, egy hidraulikus feszítővágó berendezés segítségével a gépjármű egyedüli utasán kiemelte, majd átadta a mentőszolgálat munkatársainak. A mentőszolgálat tájékoztatása alapján a sofőr életét a helyszínen már nem lehetett megmenteni, sajnos a balesetben életét vesztette. A műszaki mentés idejére az érintett útszakaszon teljes útzár volt érvényben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában