Békés megye

2021.03.18. 15:23

Sokan még mindig nem kapcsolják be a biztonsági övet

Az európai szintű ellenőrzés keretében megyénk rendőrei 152 esetben intézkedtek a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt.

beol.hu

Forrás: shutterstock.com

A ROADPOL (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) éves ellenőrzési terve alapján, a Seatbelt európai szintű ellenőrzés során március 8-a és március 14-e között a magyar rendőrök is fokozott figyelmet fordítottak a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszerek és a bukósisak előírásszerű használatának ellenőrzésére – olvasható a police.hu közleményében.

Békés megyében a rendőrök 134 járművezetőnél és 18 utasnál tapasztalták, hogy nem kapcsolták be a biztonsági övet. Emellett négy alkalommal gyermekbiztonsági rendszer, egy esetben pedig bukósisak használatának elmulasztása miatt intézkedtek.

A passzív biztonsági eszközök csökkenthetik a sérülések súlyosságát, a halálos sérülések esélyét. Ezért rendkívül fontos, hogy a járművezetők és utasaik is használják a biztonsági övet, a motorosok viseljenek bukósisakot, a gyermekek pedig a számukra megfelelő gyermekülésben, magasítón utazzanak – áll a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában