Szegedi Ítélőtábla

2021.01.15. 08:22

Fellebbezett a vascsővel anyjára támadó kondorosi férfi

Korábban a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványozta annak a kondorosi elkövetőnek a letartóztatása további fenntartását, akit a Gyulai Törvényszék nem jogerős elsőfokú ítéletében emberölés bűntettének kísérlete miatt 7 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélt. Az ítélettel szemben az ügyészség valamint a vádlott és védője jelentett be fellebbezést

Az ítélet szerint a terhelt 2019 nyarán a vele egy háztartásban élő sértettet egy vascsővel bántalmazta és forró vízzel leöntötte, aki ennek következtében többszörös töréses és égési sérüléseket valamint testszerte zúzódásokat szenvedett.

A Szegedi Ítélőtábla a kényszerintézkedés indokoltságának felülvizsgálata során osztotta a fellebbviteli főügyészség azon álláspontját, hogy a vádlott vonatkozásában a szökés, elrejtőzés valamint a bűnismétlés veszélye továbbra is fennáll, esetében kizárólag a letartóztatás tekinthető szükséges és arányos kényszerintézkedésnek.

Az elsőfokú ítélet ellen bejelentett fellebbezések tárgyában a Szegedi Ítélőtábla a másodfokú eljárás keretében fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában