Időjárás

2024.03.30. 07:50

Berobban a nyárias meleg Békésben

Mutatjuk, milyen időjárásra számíthatunk szombaton Békés vármegyében.

Beol.hu
nyárias tavasz, meleg, időjárás
Nyárias melegre számíthatunk. Forrás: gettyimages

Csak kevés fátyol- vagy gomolyfelhő zavarja a napsütést, nem lesz csapadék. 21 és 26 fok közé erősödik a nappali felmelegedés. Erős lesz a DNy-i szél - olvasható a koponyeg.hu oldalon.

Sokan vannak, akik nem tudják élvezni ezt a példátlan, júniust idéző humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetet.
A rendkívül erős melegedés erős szelek formájában érkezik, és sokfelé a nyári hőmérsékleti határnak számító 25 fokot is több fokkal meghaladhatja a felmelegedés. Emellett vasárnapra virradóan az órát is előre kell állítanunk, egy órával kevesebbet alszunk, amelyek tovább fokozzák a terhelő hatások tüneti következményeit.
Erős fejfájásra és keringési panaszokra számíthatunk. Ingadozhat a vérnyomás, gyakoriak a rosszullétek, szédüléses panaszok, erősödnek a gyulladásos folyamatok. Ólmos fáradtság, bágyadtság, lehangoltság, gyakoribb szorongásos állapotok jelentkezhetnek. Romlik az alvásminőség.
Előnyös viszont a sok napsütés és a jó levegőminőség. Aki bírja töltsön minél több időt a szabadban, ez segíti a regenerálódást, erősíti az immunrendszert, és a D-vitamin természetes termelődését. A nagyon érzékeny bőrűek viszont már bőrvédelemre szorulnak, különösen a déli órákban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában