Beruházás

2023.12.09. 16:53

Komplex, közel százmilliós fejlesztés valósult meg a Békés-VILL-nél

Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz (GINOP Plusz) keretében elnyert 67,57 millió forintos támogatás segítségével, összesen 96,525 millió forintból nagy teljesítményű erősáramú berendezések főelosztó és vezérlő-szekrényeinek előregyártásához, például szivattyútelepek készítéséhez megfelelő infrastruktúra kialakítása, a helyszíni épületvillamossági szerelésekhez szükséges építőipari kis- és nagygépek beszerzése, valamint egy új békési telephely-iroda építése valósult meg a Békés-VILL Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. békési telephelyén, a Fülöp utcában.

Papp Gábor

Az ünnepélyes szalagátvágás pillanatai.

Fotó: Jenei Péter

Mint azt Kállai Sándortól, a cég ügyvezető igazgatójától megtudtuk, a beruházás fontos célja volt emellett a technológiai korszerűsítés, valamint az infrastrukturális fejlesztéseknek köszönhetően az erőforrás-hatékonyság, valamint, a szolgáltatások minőségének javítása és a társaság által biztosított munkahelyek megtartása.

A projekt során 148,62 négyzetméter alapterületű telephelyet építettek Békésen, illetve ahhoz kapcsolódóan irodai gépeket, eszközöket szereztek be. A fejlesztés részeként napelemes energiaellátó rendszert telepítettek.

A társaság tevékenységéhez kapcsolódó eszközöket, kisgépeket szereztek be, és technológiai korszerűsítést valósítottak meg. Szintén a társaság tevékenységéhez kapcsolódóan kotrógépeket és árokásó kanalakat szereztek be. Ugyancsak a projektben a munkavállalóik fejlesztését szolgáló informatikai képzést is megvalósítottak.

A társaság az építőiparban, ezen belül is elsősorban a villamosipari szakmunkák területén tevékenykedik. Az építőipar fejlődésével, valamint a társaság versenyképességének megtartásával elengedhetetlen a társaság folyamatos modernizációja mind az alkalmazott technológia fejlesztésével, bővítésével, mind pedig az infrastrukturális feltételek javításával. A projektben foglalt fejlesztések hozzájárulnak a meglévő munkahelyek megőrzéséhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!