Alföldvíz

2023.12.03. 16:26

Hétfőtől mossák át az ivóvízhálózatot Békésszentandráson

Ivóvízhálózat-mosatást végeznek Békésszentandráson december 4., hétfő és december 14., csütörtök között – tájékoztatta a lakosságot a napokban az Alföldvíz Regionális Víziközmű-szolgáltató Zrt.

Vásári Erzsébet

Az ivóvíz minőségének megőrzése érdekében van szükség a mosatásra.

Fotó: MW-illusztráció

Részletezték, a fogyasztók a mosatás idején tapasztalhatnak nyomáscsökkenést, illetve a nappali időszakban rövid, 1-2 órán át tartó vízhiányra számíthatnak. A mosatás után pedig az adott szakaszon előfordulhat a víz zavarossága. Ilyenkor nincs más teendő, mint néhány percen át folyatni a csapokat, amíg kitisztul a hálózat. Javasolják, hogy a fogyasztók a munkálatok idején saját hálózatukat is mossák át.

Az Alföldvíz Zrt. ismertette: évente két alkalommal végeznek mosatást a hálózatban az ivóvíz minőségének megőrzése érdekében. A munkálatok több, mint 3 hónapot vesznek igénybe, mire mindenhová elérnek a szakemberek. Végül elárulták, hogy a tisztítás mechanikusan történik, azaz egy speciálisan kiképzett szivacsdugóval szakaszonként kitakarítják a vezetékeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!